facebook

“Такої жахливої негоди в Україні ще не бачили, шалений снігопад накриє ці області”: буде мороз у -16 градусів і дощ

Українців закликають не нехтувати прогнозів погоди і належно ставитися до рекомендацій, наданих експертами. В Україні передбачається незначне потепління, а далі настання нових морозів. Очікується випадання снігу.

Як інформують “ФАКТИ”, в п’ятницю, 24 листопада, в Україні очікується відлига, повідомляє народна синоптикиня Наталка Діденко.

Температура повітря у денні години підвищиться до +2-9°, на Півдні буде +10-14°.

“Ніч також відсуне морози до +1-3°, на Півдні – до +6°. Лише в східній частині та подекуди в центральних областях буде -1-4°”, – зазначає Наталка Діденко.

Дощі, місцями з мокрим снігом, пройдуть на Заході та Півночі України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На решті території – без істотних опадів.

Вітер у п’ятницю буде південно-західним. Майже в усіх областях України передбачаються штормові пориви, тож народна синоптикиня радить бути особливо обережними.

У Києві в п’ятницю очікується хмарна волога вітряна, проте тепліша погода.

Ітиме дощ, місцями – з мокрим снігом. Уночі стовпчики термометрів опустяться близько до нуля, а вже вдень повітря у столиці прогріється до +5°.

Прогноз погоди на останні дні листопада

Наприкінці цього тижня та на початку наступного в багатьох областях ускладниться погода.

Прогнозується мокрий сніг (зокрема, його налипання) та сильний вітер.

Хоча західну частину країни сильні опади оминуть.

Загалом наступний тиждень буде холодним.

З ночі вівторка, 28 листопада, знову домінуватиме морозна погода.

“Листопад ніколи не обіцяв сонця, бретельок і теплого пісочку коло річечки.

До речі, за статистикою, саме в листопаді найменше сонячних днів. А цій статистиці значно більше років, ніж нам із вами. Тому орієнтуємося на синоптичних старожилів і довіряємо їм”, – додає Наталка Діденко.

Більше подробиць щодо погодних змін в останні дні листопада народна синоптикиня обіцяє надати у своїх наступних прогнозах.

Завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазірп Мартазінова раніше спрогнозувала, що з настанням зими в грудні середня денна температура встановиться на рівні -1⁰С, а нічна перебуватиме в діапазоні від 0⁰С до -8⁰С. Однак, у середині місяця можуть раптово настати короткочасні морози до 15⁰С.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...