facebook

“Повістки вручать їм якомога швидше, тисячі українців втратили відстрочку”: їх призвуть прямо з 1 грудня, мобілізація триває

В Україні триває загальна мобілізація, яку продовжили до 14 лютого 2024 року. Тому багато категорій українців надалі отримуватимуть повістки від військкоматів.

Кого мобілізують до війська у грудні

Як інформують “ЕН”, перш за все, мобілізації підлягають чоловіки від 27 до 60 років із військовим досвідом чи без, які визнані військово-лікарською комісією придатними або обмежено придатними до військової служби.

Також чоловікам віком від 18 до 27 років, які перебувають у запасі чи резерві після строкової служби, навчаються у виші або військовій кафедрі, може надходити запрошення до ТЦК незалежно від їхнього стану здоров’я.

Окрім того повістки також надійдуть військовозобов’язаним від 18 до 60 років, які служать за контрактом. Мобілізувати до війська можуть й чоловіків до 60 років, яких знято з військового обліку. Також це стосується військовозобов’язаних, яких виключили з обліку і які не мають права на відстрочку або не вчинили тяжких злочинів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наголошується, що мобілізація не може бути примусовою для чоловіків від 18 до 27 років, якщо вони не пройшли термінову службу.

Мобілізація жінок: що відомо

Нагадаємо, з 1 жовтня 2023 року жінки-медики певних категорій та фармацевти мають бути внесені до військового обліку.

У Міністерстві охорони здоров’я зазначають, що всі жінки віком від 18 до 60 років з медичною або фармацевтичною освітою або працюють у відповідних сферах, наприклад, лікарі, стоматологи, акушерки, медсестри, фармацевти, наукові працівниці, керівники підрозділів у галузі охорони здоров’я і т.д., мають бути обліковані.

В пресслужбі додають, що постановка на військовий облік не означає автоматичну мобілізацію. Це необхідно для узагальнення даних про наявний резерв медичних працівників у країні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...