facebook

Стан хлопчиків, які постраждали під час пожежі нафтопроводу, залишається стабільно важким, — Онищук

Двох дітей, які отримали важкі опікові травми внаслідок пожежі, що сталась через витік нафтопродуктів у Надвірнянському районі, відправили на лікування до Німеччини.

Про це начальниця Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук розповіла в інтерв’ю “Укрінформу”.

Онищук наголосила, що стан дітей, які постраждали 30 вересня внаслідок аварії у селі Стримба, залишається стабільно важким.

Крім того, чиновниця каже, що трагедія привернула увагу до проблем у медичній сфері Івано-Франківщини.

“Коли після трагедії я була в дитячій обласній лікарні, то зауважила, що там є багато сучасного обладнання, чудові фахівці, але немає спеціальних надувних ліжок для дітей з опіками. Тепер ми їх закуповуємо. Так, вони коштовні, але нам дуже потрібні”, — розповіла Онищук.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як повідомляли “Вікна”, 30 вересня о 17:00 поблизу села Стримба Надвірнянського району стався порив нафтопроводу діаметром 15 сантиметрів з розлиттям нафтопродуктів на площі 100 кв. метрів та горінням.

Вогонь розповсюдився на приватний будинок.

О 17:54 ліквідовано пожежі розлитих нафтопродуктів на площі 100 кв. метрів та допоміжної споруди на площі 20 кв. метрів, що сталися внаслідок пориву нафтопроводу. На місці події залучалися 18 рятувальників та чотири одиниці техніки ДСНС.

Через пожежу нафтопроводу на Прикарпатті двоє дітей і троє дорослих — у критичному стані.

Прикарпатців, постраждалих від вибуху нафтопроводу, доправили до Німеччини. У 8-річного та 11-річного хлопчиків — близько 80% опіків тіла.

Згодом стало відомо, що 39-річний чоловік та 35-річна жінка, які постраждали від пожежі нафтопроводу на Прикарпатті, померли.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...