facebook

Бойовики “Ісламської держави” взяли на себе відповідальність за теракт на Філіппінах

Члени угруповання підірвали бомбу.

Бойовики “Ісламської держави” (ІД) взяли на себе відповідальність за смертоносний вибух під час католицької меси на Філіппінах у неділю, 3 листопада, в результаті якого загинули щонайменше чотири людини та ще 50 отримали поранення.

Про це повідомляє Reuters.

Напад був здійснений в університетській гімназії в Мараві, місті на півдні країни, яке протягом п’яти місяців у 2017 році було обложено ісламістськими бойовиками.

Угруповання “Ісламська держава”, яке має вплив на півдні країни, повідомило в Telegram, що його члени підірвали бомбу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Раніше, перед заявою “Ісламської держави”, президент Філіппін Фердинанд Маркос-молодший засудив “безглузді та найогидніші дії, вчинені іноземними терористами”. Поліція та військові посилили охорону на півдні країни та навколо столиці Маніли.

У Римі Папа Римський Франциск під час свого недільного звернення помолився за жертв і в окремому письмовому посланні закликав “Христа, князя миру, дати усім силу відвернутися від насильства і перемогти зло добром”.

Операції правоохоронних органів із притягнення до відповідальності винних у “терористичній діяльності” “продовжуватимуться без припинення”, заявив міністр оборони Гілберто Теодоро.

На місці події виявлено уламки 16-мм міномета, повідомив на пресконференції високопосадовець поліції Еммануель Перальта.

Вибух у столиці провінції Ланао-дель-Сур Мараві стався після серії військових операцій проти місцевих угруповань “Ісламської держави” на півдні Філіппін.

“Цілком можливо, що те, що сталося сьогодні вранці, було нападом у відповідь”, — сказав головнокомандувач збройних сил Ромео Браунер.

Ісламська угруповання “Мауте” (також відома як “Ісламська держава Ланао”) — діюча в мусульманських регіонах Філіппін, захопило Мараві в травні 2017 року, намагаючись зробити його “вілаєтом” Південно-Східної Азії — або губернаторством — для “Ісламської держави”.

У подальшій п’ятимісячній битві ісламістські бойовики та філіппінські війська вбили понад тисячу людей, зокрема, цивільних.

“Ми однозначно засуджуємо найрішучішим чином цей безглуздий і жахливий акт”, — йдеться у дописі Університету штату Мінданао.

Університет заявив, що призупиняє заняття до подальшого повідомлення.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...