facebook

“Ці повістки не можна більше ігнорувати в жодному разі, в чоловіків почнуться проблеми на вулицях”: мобілізація і зміни

Повістки, які отримують військовозобов’язані під час мобілізації, можуть бути кілька видів. Адвокат Радіон Кирилкін розповів, що однією з таких є повістка на відправку. Цей документ означає явку до призовного відділу.

Як інформують “Новини_Лів”, Кирилкін пояснив, що повістка на відправку є сповіщення про призов на військову службу, із пропозицією з’явитися за вказаною адресою у зазначені час та дату для відправлення на збірний пункт.

Так, існує чотири типи повісток:

для уточнення даних — призовник має з’явитися до ТЦК, щоб оновити свої дані. Наприклад, про місцеперебування, стан здоров’я, склад сім’ї, місця роботи чи навчання тощо;

для медкомісії — зробити медичне обстеження ВЛК, після чого отримати висновок щодо придатності до служби;

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

про призов на військову службу — про проходження строкової служби та про прибуття на призовний пункт;

про мобілізаційне розпорядження — дають придатному до служби призовнику. Вона відома також як бойова повістка та повістка на відправку.

Бойова повістка зобов’язує прибути на призовний збірний пункт упродовж доби після оголошення мобілізації. За ігнорування такого документа передбачається кримінальна відповідальність із позбавленням волі до трьох років.

Член комітету ВР з питань національної безпеки Федір Веніславський зазначив, що таку ініціативу уважно розглядаютьу Верховній Раді.

Детальніше дивіться у відео “Укрінформ”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...