facebook

Страшна трагедія на Тернопільщині: автомобілем розчавило дворічного хлопчика

Верховний Суд дослідив рішення Тернопільського апеляційного суду про невинуватість водія, якого обвинувачували у смертельному ДТП.

За обставинами справи встановлено, що дворічний хлопчик забрався під нерухомий автомобіль “УАЗ-3909” у проміжок між його заднім колесом та заднім крилом і коли цей автомобіль рушив вперед, то тіло малолітнього затягнуло колесом під арку автомобіля, де дитина загинула, пише Місто.

Сторона обвинувачення стверджувала, що з-під автомобіля було видно частину тіла хлопчика, а тому водій автомобіля міг його побачити, однак не зробив цього, чим порушив Правила дорожнього руху і тому винен у вчиненні смертельного ДТП.

Однак Шумський районний суд і Тернопільський апеляційний за результатами судового і апеляційного розгляду прийшли до переконання, що надані стороною обвинувачення докази не підтверджують того факту, що перед початком руху водій автомобіля об’єктивно міг побачити (через дзеркало заднього огляду або шляхом відкриття вікна чи дверей автомобіля) малолітнього потерпілого, а тому в діях водія відсутні порушення Правил дорожнього руху.

З такими висновками погодився і Верховний Суд, який, розглянувши скаргу прокурора, залишив без змін ухвалу Тернопільського апеляційного суду від 16 червня 2023 року щодо Володимира Ш., якого суд першої інстанції визнав невинуватим у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст. 286 КК України та виправдав за відсутністю в його діях складу даного кримінального правопорушення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Органом досудового розслідування Володимир Ш. обвинувачувався в тому, що 14 липня 2021 року, приблизно о 13 год. 35 хв., керуючи службовим автомобілем ВАТ “Тернопільобленерго” – “УАЗ-3909”, він привіз до с.Цеценівка Кременецького району працівників підприємства зняти показники електролічильників. Водій зупинив автомобіль біля дитячого садочка та вимкнув двигун.

У цей час із двору, розташованого навпроти домогосподарства, вийшов хлопчик віком 2 роки 5 місяців. Дитина перейшла дорогу, підійшла до автомобіля та, нахилившись, пролізла під арку заднього лівого колеса і стала за ним. Невдовзі до “УАУ-3909” повернулись працівники ВАТ “Тернопільобленерго”, водій запустив двигун і рушив з місця вперед, спричинивши тяжкі тілесні ушкодження малолітньому потерпілому, від яких той помер на місці дорожньої аварії.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...