facebook

Все вже вирішено: молодь з 18 до 25 років служитиме

З’явилися деталі

Молодь віком від 18 до 25 років хочуть призивати на фронт
Чиновники готують законопроєкт із поправками до процедури мобілізації. Про підготовку документа поділилася нардеп Мар’яна Безугла у своєму Telegram-каналі.

Вона написала, що військові подали до Комітету, який займається створенням законопроєкту жорсткі норми, а чиновники, в тому числі й вона, опрацьовують реалістичну модель.

Пропонується знизити призовний вік з мобілізації з 27 зараз до 25 років. Строковиків, які зараз служать, звільнять зі служби.

У принципі, в Україні взагалі хочуть скасувати строкову службу. Усіх звільнених строковиків пропонується у разі ухвалення цього законопроєкту перевести до мобілізаційного ресурсу відповідно до загальних правил з 25-річного віку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

При цьому запроваджується базова загальновійськова підготовка тривалістю до трьох місяців для всіх громадян віком від 18 до 25 років, тобто молоді.

Але Безугла уточнила, що це може бути виконано за бажанням людини, спеціальна базова загальновійськова підготовка проходитиме за спеціальностями, перелік яких затверджує Міноборони України.

До процесу мобілізації залучаються місцеві державні органи, адміністрації зобов’яжуть, але вони не сприятимуть цій процедурі як раніше.

Мобілізацію транспортних засобів пропонують розширити всім, крім фізичних осіб. На час воєнного стану хочуть запровадити обмеження прав осіб, що ухиляються від мобілізації. Поліція посилено братиме участь у цьому процесі.

До нових обов’язків військовозобов’язаних осіб хочуть додати таке:

Надати дані роботодавцю про місце проживання;
Пройти медогляд під час мобілізації;
Самостійно з’явитись у ЦНАП чи ТЦК для уточнення даних. У ЦНАПі немає права мобілізувати чоловіків, лише уточнювати їх дані;
Постійно носити із собою військово-обліковий документ.
Запроваджується рекрутинг на військову службу. Кандидатів, лише добровольців, набиратимуть центри зайнятості, ЦНАПи та центри рекрутингу.

Цілком виключається можливість відправляти на фронт чоловіків без будь-якої підготовки. Якщо чоловік із рекрутингу не проходить етап підготовки, його можна звільнити.
При цьому, пропонується прибрати поняття “обмежено придатний”. Буде лише два висновки: придатний чи не придатний

Військове командування хочуть змусити кожні 3 місяці проводити ротацію на лінії зіткнення, прийняти порядок звільнення строковиків, деяких співробітників ТЦК через ротацію кожні 3 роки замінювати, призначення на інженерні посади лише інженерів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...