facebook

“Шалена негода пре в Україну на Різдво, потужний дощ хлине у цих областях”: чи вдарять снігопад і мороз у -10 градусів?

Синоптики розповідають українцям про те, на яку погоду варто очікувати найближчим часом. Хоча наразі в Україні тримається потепління, однак не виключені різку перепади температури. Також можливі снігопади і дощ.

Як інформує “Апостроф”, до кінця грудня в Україні збережеться плюсова температура. На Різдво можливий мокрий сніг та дощ.

Про це розповіла заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

“За сьогоднішніми розрахунками, буде тепло, як для цієї пори року: додатні значення температури в межах від 0 до 6 градусів тепла вночі та вдень. На півдні може бути 10 градусів тепла”, – сказала вона.

В той же час, за словами синоптика, температура вночі може падати нижче нуля.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На Різдво очікуються опади у вигляді мокрого снігу та дощу, проте температурний фон залишиться такий самий.

За словами Голені, до кінця грудня погодних змін не очікується. Синоптик також зазначила, що більш точні прогнози Укргідрометцентр дає за 3-5 діб до визначеної дати.

Як інформують “Факти”, за даними Укргідрометцентру, погода у перший місяць нового року буде схожа на торішню. У січні 2024 року не очікується рясних снігопадів і хуртовин.

Щодо того, якою буде погода в січні 2024 року, то великих морозів не варто очікувати. Температура буде коливатися від нуля градусів удень до -5 градусів вночі.

Протягом місяця також очікується похолодання на декілька днів, коли температура коливатиметься від -5 до -8 градусів.

Не буде й значних снігопадів і завірюх. Як показує прогноз погоди, січень буде малосніжним. Погода на Новий рік у 2024 році, ймовірно, очікується без снігу та морозу.

Микола Кульбіда, директор Українського гідрометеорологічного центру, розповів, якою буде погода взимку 2024 року.

“У Києві середньомісячна температура січня становить десь 4 градуси морозу. В нинішньому 2024 році, з урахуванням тенденцій, вона все одно буде на два-три градуси вищою від цієї норми”, – зазначив експерт.

Тобто, за даними прогнозу, погода в січні 2024-го буде трохи теплішою, ніж торік, і не передбачатиме значного снігового покриву. Також можливі різкі перепади температури.

Разом із тим синоптик Ігор Кібальчич раніше попереджав, що морози, які сягатимуть -20 градусів, можуть спостерігатися ще у 20-х числах грудня.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...