facebook

Долар взбісився, і євро заразив: банки і обмінки змінили курс валют до історичного максимуму

Курс продовжує крутити!

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 22 грудня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 37,5964 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 41,2846 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

В підсумок завершеного періоду варто зазначити, що упродовж поточного року Національному банку України вдалося приборкати будь-які ажіотажні спалахи попиту на валюту, розробити та в провадити ефективну стратегію до подальшої лібералізації валютного ринку, яка відповідає 4-річній програмі співпраці з МВФ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якою буде ситуація на валютному ринку 2024 року та які фактори впливатимуть на курси валют в цей період цікавить всіх: від бізнесу і до пересічного громадянина.

У 2024 році Національний банк України, на думку експертів, реалізовуватиме зважену політику, спрямовану на відповідність валютних курсів об’єктивним економічним обставинам. Наразі на міжбанківському ринку, хоч з певними обмовками, та все ж діє вільне курсоутворення. Тобто курс іноземної валюти відносно гривні регулюється головним економічним чинником – співвідношенням попиту та пропозиції. А створення підґрунтя до «єдиного» курсу на готівковому ринку та скорочення різниці між безготівковим та готівковим курсами свідчить про те, що валютний ринок знаходиться на шляху до повної лібералізації. Саме вільне курсоутворення може стати найважливішим чинником для більш активного розвитку економіки країни – вважають фінансові експерти України.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...