“Скоро пенсія пропаде у цієї категорії громадян України”: експерти сказали, до чого готуватися простим українцям

Деяким українцям можуть скасувати виплату пенсії через те, що вони влаштувалися на работу. Причому для цього є законні підстави. У ПФУ роз’яснили, в якому разі відбувається скасування пенсії у зв’язку із працевлаштуванням.

Як інформує “biz.today.ua”, про це стало відомо з відповіді Пенсійного фонду одній з українок, яка влаштувалася на роботу, будучи пенсіонеркою.

“Я колишній учитель, отримую пенсію за вислугу років. Зараз влаштувалася у загальноосвітній школі на посаду асистента вчителя інклюзивного класу. Чи маю я право у період роботи на виплату пенсії?” – поцікавилася жінка.

У Пенсійному фонді їй відповіли, що, оскільки вона влаштувалася на посаду асистента вчителя, то їй, як і раніше, виплачуватимуть пенсію поряд із зарплатою. А от якби вона знову влаштувалася на посаду вчителя, то виплату пенсії їй би скасували. Однак після звільнення з роботи виплату пенсії було би відновлено.

Такі нюанси мають враховувати громадяни, які вийшли на пенсію за вислугу років. Якщо людина, вже будучи пенсіонером, знову влаштувалася на роботу за своєю колишньою спеціальністю, яка дає право вийти на пенсію за вислугу років, їй скасують виплату пенсії. Вона отримуватиме лише зарплату. А виплату пенсії відновлять лише після того, як пенсіонер звільниться з роботи. Так говорить закон.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Але при цьому той самий пенсіонер може знайти собі іншу роботу, яка не дає права на дострокову пенсію. У такому разі він отримуватиме і зарплату, і пенсію.

У розглянутому випадку з учителькою-пенсіонеркою її не позбавлять пенсії, оскільки робота помічником вчителя не передбачає дострокового виходу на пенсію за вислугу років.

 

Саша

Recent Posts

Всесвітній скандал! Вже навиступалися! Україну хочуть дискваліфікувати з Євробачення. Причина вас шокує – деталі

Пoляки oбypeні пoвeдінкoю yкpaїнcькoї cпівaчки Jerry Heil, якa зaпиcaлa відeo y cвeтpі з нaпиcoм “Banderaciaga.…

1 хв. ago

Україну накриють дощі з мокрим снігом: коли і де чекати негоду

В Україні до кінця тижня очікуються дощі, подекуди з грозами, у високогір'ї Карпат - з…

59 хв. ago

Виплата пенсій за травень: Пенсійний фонд звернувся до українців із заявою

Що з грошима У ПФУ вже профінансували пенсії майже на 17 мільярдів гривень Пенсійний фонд…

10 години ago

Величезні штрафи та позбавлення прав: водіям озвучили одразу 14 причин – пам’ятайте та остерігайтесь

Побережіть свої гроші Згідно з чинним українським законодавством, водії можуть втратити права за скоєння 14…

11 години ago

“Несамовитий холод пре в ці області, прогнозом стривожені навіть синоптики”: де буде мороз у -10 градусів, снігопад і дощ?

В Україні очікується небезпечна для фермерства погода. Очікуються серйозні заморозки. Раніше експерти фіксували за історію…

15 години ago

Магнітні бурі, прогноз на три дні: чого очікувати від сонячної активності

Найближчими днями очікується підвищена сонячна активність. Прогноз сонячної та геомагнітної активності на 6-8 травня 2024…

16 години ago