facebook

Водії, які отримали багато штрафів, зобов’язані перездавати теоретичні та практичні іспити: термін дії прав водія надумали обмежити

Що відомо

Влада готує новий закон, торкнеться всіх водіїв
В Україні влада взялася за водіїв. Для них змінюють правила дорожнього руху, запроваджують нові покарання та збільшують суми штрафів. Тепер же Комітет Верховної Ради має намір скоротити термін дії посвідчень водія. Про це розповідає SUV News.

Комітет Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктур висловлює свою підтримку проєкту закону №8082, який спрямований на скорочення терміну дії посвідчень водія від 30 до 10-15 років.

Ініціатором внесення змін у термін дії посвідчень водіїв став прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Петиція, яка закликає не застосовувати нові норми до виданих посвідчень, не має істотного впливу на рішення.

У тому випадку, якщо проєкт закону буде ухвалено, водіям доведеться проходити перевірку свого фізичного та психологічного стану кожні 10 чи 15 років, залежно від категорії транспортного засобу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, водії, які отримали багато штрафів, зобов’язані передавати теоретичні та практичні іспити. Проєкт закону передбачає перегляд транспортних категорій, згідно з якими водії транспортних компаній мають підтверджувати свої водійські права кожні п’ять років, відповідно до стандартів Євросоюзу.

Автори закону сподіваються, що такі зміни допоможуть скоротити кількість ДТП у країні. Очікувалося, що законопроєкт буде розглянутий до кінця 2023 року, але поки що у Раді є пріоритетні завдання.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...