facebook

Стосується всіх, хто має город, дачу чи пай: хто має заплатити земельний податок у 2024 році

Детальна інформація

Хто сплачуватиме земельний податок і хто звільняється від його сплати у 2024 році, пише пресслужба ДПС Львівської області.

Звільнення від сплати податку за використання земельних ділянок розповсюджується на всі види їхнього використання, але з обмеженнями щодо їхньої площі:

Для особистого селянського господарства – не більше 2 гектарів.

Для будівництва та обслуговування житлового будинку та господарських споруд (присадибна ділянка) – не більше 0,25 гектара у селах, 0,15 гектара у селищах, та 0,10 гектара у містах.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Для індивідуального дачного будівництва – не більше 0,10 гектара.

Для будівництва індивідуальних гаражів – не більше 0,01 гектара.

Для садівництва – не більше 0,12 гектара.

Власники земельних ділянок, земельних часток або землекористувачі, які підпадають під єдиний податок четвертої групи, звільняються від сплати податку за умови передачі земельних ділянок чи часток в оренду платнику єдиного податку четвертої групи (відповідно до пункту 281.3 статті 281 Податкового кодексу України).

Згідно з пунктом 281.4 статті 281 Податкового кодексу України, якщо фізична особа має кілька земельних ділянок одного виду використання, площа яких перевищує встановлені норми, вона може подати заяву про самостійний вибір або зміну земельних ділянок для застосування пільги до контролюючого органу до 01 травня поточного року.

Пільга застосовується до обраних земельних ділянок з моменту подачі заяви у базовий податковий період. Якщо право на пільгу виникає протягом року, платник звільняється від сплати податку з місяця наступного за тим, у якому це право виникло.

Також власники земельних ділянок, земельних часток або землекористувачі звільняються від сплати податку, якщо передають свої ділянки в оренду платнику єдиного податку четвертої групи.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...