facebook

Переполох на кордоні: чи законно вимагати довідку у військовозобов’язаних, які не підлягають призову

Наразі прикордонники не мають законних підстав вимагати довідки від ТЦК на кордоні у військовозобов’язаних, які не підлягають призову, пише “Главком”.

Наприкінці минулого року чоловіки, які не підлягають призову чи мають відстрочку, почали масово скаржитися, що на кордоні від них вимагають спеціальну довідку від Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Перший заступник голови парламентського соціального комітету Михайло Цимбалюк припустив, що спричинило нові правила перетину кордону, йдеться у статті “Главкома” “Трьох дітей замало, треба дозвіл воєнкома! Проблеми із виїздом за кордон: міфи та правда”.

У середу, 10 січня, з’явилася інформація про те, що комітет Верховної Ради з питань соціальної політики, у межах обговорення законопроєкту про мобілізацію, запропонував унести до нього норму, що військовозобов’язані, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, мають погоджувати виїзд за межі України у період дії воєнного стану з Територіальним центром комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Таким чином ще раз стало очевидним, що наразі законних підстав, які б давали право прикордонникам вимагати такі довідки, немає.

На переконання Цимбалюка, такої вимоги не буде і в кінцевому варіанті законопроєкту.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Була озвучена така пропозиція від Міністерства соцполітики, і її внесли, разом з іншими пропозиціями, для розгляду на комітеті з національної безпеки та оборони”, – розповів нардеп.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...