facebook

На полицях магазинів може з’явиться чай, який викликає судоми і параліч

В Україну завезли небезпечний чай. Товар містить пестициди, він може викликати судоми та параліч. Мало того, чай здатний призвести до смерті людини.

Про це повідомляють на Facebook-сторінці Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.

У повідомленні йдеться про те, що з Німеччини було експортовано чайні суміші, у яких є жасмин з Китаю. Саме у висушених квітах було знайдено залишки пестицидів, такі як хлорпірифос.

За інформацією ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, в Україні цю суміш отримало ТОВ “Світ чаю”. Нині небезпечний чай не має потрапити у продаж. Але українців закликають повідомляти, якщо вони побачать такий продукт на полицях магазинів.

Також спеціалісти розповіли, чому чай з жасмином, який обробляли небезпечними речовинами, не варто вживати. Пестициди здатні викликати жахливі наслідки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“За даними Американської академії педіатрії, пренатальний вплив хлорпірифосу спричиняє меншу вагу дитини при народженні, зниження рівня IQ, втрату робочої пам’яті, порушення уваги та затримку розвитку моторики”, – розповіли у Держпродспоживслужбі.

“Хлорпірифос також може спричиняти гостре отруєння пестицидами і призводити до судом, паралічу дихання та інколи смерті”, – додали в установі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...