facebook

Рішення РНБО про блокаду Донбасу здивувало нас – Мінгареллі

Рішення про встановлення блокади Донбасу суперечить попередній політиці українського уряду, яку поділяли в ЄС, але для формулювання остаточної позиції Євросоюз очікує пояснень від України.
Про це заявив голова представництва Євросоюзу в Україні Хюг Мінгареллі, повідомляє кореспондент “Європейської правди”.


“Досі українська влада стосовно території Донбасу використовувала інклюзивний підхід при одночасній боротьбі з контрабандою. Інклюзивний підхід забезпечував вирішення гуманітарних проблем населення Донбасу, а також сприяв економічній ситуації на Донбасі.
Такий підхід було повністю підтримано нами, і тому вчорашнє рішення РНБО нас здивувало. Однак для формулювання остаточної позиції ми маємо отримати пояснення від української влади з багатьох питань”, – заявив він.
При цьому Мінгареллі додав, що нинішня ситуації на окупованому Донбасі відрізняється від тієї, яка було кілька тижнів тому.
“Ми усвідомлюємо, що протягом останніх днів відбулися події, внаслідок яких нинішня ситуація виглядає інакше, ніж було кілька тижнів тому. Зокрема, йдеться про захоплення так званими сепаратистами українських підприємств.
Ми розуміємо, що це змінило ситуацію, яка вимагає реакції українського уряду”, – додав він.
Як відомо, в середу вранці президент Петро Порошенко, відкриваючи засідання РНБО, запропонував прийняти рішення про повну зупинку транспортного сполучення з окупованими територіями.
РНБО вирішила припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення.
Перекриття транспортних шляхів в напрямку ОРДЛО не стосується гуманітарних вантажів, а також цивільного автотранспорту.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...