facebook

На школярів чекають радикальні нововведення: довгі перерви, камери стеження, ще вище підсумковий бал

Подробиці

Цього року школярам приготували чимало масштабних нововведень
Директор українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко розповіла, які зміни чекатимуть випускників у 2024 році на Національному мультипредметному тесті. За її словами, іспит складатиметься з двох підблоків, які триватимуть дві години кожен, з перервою між ними у 20 хвилині.

Також випускників чекатиме відеоспостереження під час проходження НМТ. Вакуленко зазначила, що у разі виявлення списування результати проходження іспиту будуть анульовані.

“Буде вестися спостереження. Ми сподіваємося, що організатори на місцях зможуть забезпечити камерами абсолютно всі тимчасові екзаменаційні центри і що їх буде по декілька в аудиторії. І ми плануємо, що впродовж проходження оцінювання за кожною аудиторією вестиметься спостереження. І я не раджу учасникам намагатися списати, ми мали минулого року багато вилучень, через те що у якийсь спосіб зʼясували списування”, – повідомила вона.

Тетяна Вакуленко наголосила, що окрім додавання четвертого предмета, у 2024 році дещо підвищується пороговий бал. За її словами, якщо минулого року потрібно було набрати щонайменше 10% від максимальної кількості тестових балів, щоб отримати результат 100 за шкалою 100-200. Цього року для того, щоб мати можливість вступати до ЗВО, йдеться вже про 15%.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Якщо ви проходили якісь тести і бачили що з окремих предметів дуже невпевнено себе почуваєтесь, звичайно потрібно приділити увагу цим предметам і мати гарантію того, що ви цей поріг подолаєте”, – порадила Вакуленко.

Раніше портал “Стіна” повідомляв, що стало відомо, які персональні дані чоловіків збиратимуть до реєстру “Оберіг”.

Також ми писали, що українцям розповіли, коли згідно із законом настає реальна відповідальність за ухилення від мобілізації.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...