facebook

Український пенсіонер добряче здивував митників: чоловік намагався вивезти в аеропорту майже пів мільйона євро

Доволі не буденна історія, про яку стало відомо лише зараз трапилася в аеропорту Мюнхена.

Український пенсіонер намагався вивезти майже пів мільйона євро

Митники в аеропорту Мюнхена конфіскували майже 455 тисяч євро готівкою, які намагався ввезти із собою 66-річний пенсіонер з України, повідомило Головне митне управління в Мюнхені сповістило 26 січня.

Інцидент стався ще 19 листопада 2023 року. Під час перевірки на вході до терміналу пенсіонер заявив, що має при собі близько 300 євро готівкою, що й підтвердила перевірка.

Але вже після цього “перед посадкою невідомий чоловік передав подорожувальнику ручну поклажу”, йдеться в повідомленні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Після повторної перевірки подорожувальника в переданій ручній поклажі виявили майже 455 тисяч євро. Готівку конфіскували, а проти чоловіка розпочали штрафне провадження”, – кажуть у митниці Мюнхена.

Речниця відомства Марі Мюллер сказала, що українець не зміг пояснити джерела походження коштів.

Розслідування у справі досі триває. У коментарі Bild представник митниці Крістіан Шюттенкопф сказав, що правоохоронці перевіряють версію про відмивання коштів. Якщо походження готівки не буде підтверджене, “всі гроші будуть конфісковані на користь держави”.

У Головному митному управлінні Мюнхена нагадали, що під час в’їзду з-за меж Євросоюзу потрібно декларувати письмово готівку й коштовності загальною вартістю від 10 тисяч євро.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...