facebook

Штрафу можна уникнути: водіям дали цінну пораду, як уникнути покарання за популярне порушення

Беріть на замітку!

Водіям дали пораду, як уникнути популярного покарання
Українських водіїв можуть покарати не лише за порушення правил дорожнього руху, а й за несправність у транспортному засобі. З’явилися деталі, як уникнути одного з найчастіших штрафів, пише Дорожній адвокат.

Зокрема, водіїв можуть покарати за несправні габаритні вогні. Але є спосіб, як українські водії можуть уникнути покарання за порушення.

Несправні габаритні вогні працівниками поліції легко фіксуються у дорозі, особливо у темний час доби. Несправність легко помітити, здійснюючи рух у потоці за іншими автомобілями.

Докази також нескладно отримати, адже відеореєстратор може зафіксувати це. Але у дорозі водій не може бачити ззаду, що вогні перестали світити.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тому водіїв часто карають за несправні габаритні вогні, коли вони не мали наміру, вони просто не знали про несправність.

Покарання при першому порушенні за керування у темний час доби з несправними габаритними вогнями передбачено штраф 340 грн (ч. 1 ст. 121 КУпАП). Також наголошується, що це загрожує водієві, якщо він не притягувався до відповідальності.

За словами адвокатів, якщо водій перший штраф не оскаржив і сплатив, то він погодився, що він порушник і на нього очікують далі гірші наслідки.

За повторне подібне порушення протягом року до водія може бути застосовано такий захід, як позбавлення права керування від 3-х до 6 місяців (ч. 4 ст. 121 КУпАП).

Тому, щоб уникнути таких проблем, водіям радять контролювати справність свого автомобіля. А саме, водій перед виїздом зобов’язаний перевірити та забезпечити технічно справний стан транспортного засобу та габаритних вогнів зокрема.

Відповідно до п. 31.6.6 ПДР забороняється подальший рух транспортних засобів, у яких у темний час доби не горять обидві лампи задніх габаритних ліхтарів та у разі порушення роботи однієї з двох ламп.

Але якщо проблема сталася в дорозі, водій повинен їхати якнайкоротшим шляхом до місця ремонту.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...