facebook

Чи варто їздити на заробітки в Росію?

Люди, які виїжджають за межі країни у пошуках роботи обирають переважно країни Європи. Мовляв, саме до такого життя повинні прагнути усі українці та українська влада. Та скільки українців їдуть на заробітки до Росії?

З 2014 року по сьогодні Росія веде відкриту збройну агресію проти України, їй вдалося тимчасово окупувати Крим та частину Донбасу. І поки українська армія ось уже п’ять років веде важкі бої з окупантами, а суспільство оголосило бойкот російським товарам, чимало українців досі продовжують їхати на заробітки до РФ. Звісно, їхня кількість невпинно падає, але факт залишається фактом.

Ще кілька років тому, коли ми і не думали про війну, Росія була однією із перших країн, куди виїжджали наші співвітчизники, аби підзаробити. Працювали у лісі, на будовах, а жили у холодних та брудних приміщеннях. Та все ж знову повертались туди, бо добре заробляли. Лише у 2017 році там працювало близько 500 тисяч осіб. Багато із них купують дозволи на працевлаштування там та легально працюють.

Та з кожним днем перебування українців у Росії стає все більш небезпечнішим для них. Йдеться як про тиск спецслужб, так і про нетерпимість з боку самих росіян. З українцями можуть не розрахуватися за виконану роботу, забрати паспорт або вигнати з орендованої квартири, проте це не так страшно, як робота ФСБ. Вони постійно намагається вербувати заробітчан з України, російські спецслужби цікавляться місцями розташування блокпостів та дислокаціями військових частин Збройних Сил України. Особливу увагу приділють наявності контактів із правоохоронними органами України. В ультимативній формі заявляють, що для подальшого перебування на території Росії заробітчанин повинен співпрацювати з російською спецслужбою.

Опинившись у безвихідній ситуації, громадяни України зрештою змушені погоджуватись на співробітництво з представниками російської спецслужб.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

З усією впевненістю можна стверджувати, що росіяни добре працюють над тим, щоб “перепрограмувати” українського гастарбайтера. Щоб той повернувшись додому, став надійним інструментом московської пропаганди всередині своєї країни.

Тож, ми повинні вчитися будувати своє життя на Батьківщині та в умовах війни тримати оборону як і на фронті, так і в тилу, усвідомлюючи те, що коли ми відпускаючи своїх чоловіків будівельниками в Ростов, інші дружини відправляють своїх добровольців на Донбас…

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...