facebook

Штраф 3400 грн: водіям розповіли як не влипнути через документи

В Україні запровадження нових правил при керуванні авто

Через зміни в законодавстві про дорожній рух, водії стикаються з новими проблемами при керуванні автомобілями, пише “Твоя машина”.

Так, одна з основних змін, що викликала хвилю обговорень, стала суворіша відповідальність за невідповідність категорії посвідчення водія та типу транспортного засобу, зазначеного в техпаспорті. У разі подібних порушень водіям загрожують штрафи до 3400 грн.

Водії повинні бути особливо уважними при порівнянні категорії свого посвідчення водія з даними про тип транспортного засобу, зазначеними у свідоцтві про його реєстрацію. Недотримання цього правила може призвести до штрафу, навіть якщо водій упевнений у своїх навичках керування цим видом транспорту.

Наприклад, водій з категорією “С” у посвідченні водія, який вважає, що має право керувати будь-яким вантажним транспортом, може помилитися. Якщо його зупинять співробітники поліції за кермом вантажівки з дозволеною масою, зазначеною у техпаспорті, більше 7 400 кг, вона ризикує отримати штраф у розмірі 3400 грн. Аналогічно, водій із категорією “А” може бути оштрафований за керування мопедом, якщо його зупинять на дорозі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Щоб уникнути штрафів, водіям необхідно уважно перевірити відповідність своїх прав та технічних характеристик транспортного засобу перед тим, як сідати за кермо. Це особливо важливо у світлі того, що штрафи за такі порушення значно збільшились.

Щоб спростити процес дотримання правил водіям рекомендується здійснювати зіставлення категорії посвідчення водія з типом транспортного засобу у свідоцтві про його реєстрацію. Правильна перевірка та зіставлення даних дозволять уникнути неприємних наслідків та штрафів за порушення.

Пам’ятайте, що дотримання відповідності категорії посвідчення водія та типу транспортного засобу є ключовим моментом для безпечного та законного керування на дорозі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...