facebook

Є пай чи городи: Кабмін хоче видати фіндопомогу мешканцям сіл

В Україні знову взялися за підтримку аграріїв

В Україні у 2024 році буде відновлено низку програм підтримки аграріїв, повідомляє прес-служба Верховної Ради з посиланням на засідання Комітету з аграрних питань.

Зазначимо, минулого року українську аграрну продукцію експортовано майже на 22 млрд доларів США, що свідчить про те, що агросектор продовжує працювати і розвиватися, незважаючи на війну та 20% тимчасово окупованих територій.

Народні депутати мають намір приділити окрему увагу сільськогосподарським виробникам на деокупованих територіях.

Підтримка аграріїв, особливо на деокупованих територіях, важлива з погляду соціальної складової, справедливості та можливості працювати всім сільгоспвиробникам. Тому у 2024 році реалізовуватиметься програма підтримки малих фермерів, що мають до 120 гектарів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також триватиме реформа меліорації. У Держбюджеті закладено 200 млн. грн. на компенсацію для закупівлі устаткування зрошення. Також програмою можуть скористатися організації водокористувачів.

Раніше Парламент України підтримав законопроект №9627, яким пропонувалося кардинально спростити процедуру зміни цільового призначення землі. Головною метою законопроекту є ліквідація зайвих бюрократичних перешкод для людей, які хочуть збудувати в Україні новий завод чи інший промисловий чи енергетичний об’єкт.

Якщо раніше на це потрібно від 1 до 3 років, щоб отримати всі необхідні рішення, то після ухвалення цього законопроекту термін скоротиться до не більше ніж 1,5 місяця.

Змінити цільове призначення земельної ділянки можна буде на підставі укладання уповноваженого органу містобудування та архітектури місцевої ради щодо можливості розміщення запланованого об’єкту.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...