facebook

Закрили рота і попрохали “пісяти в штани”: як представники ТЦК “наїхали” на жінку

З’явилися чергові свідчення конфліктів працівників ТЦК із цивільними особами в Одесі.

Зміст
Представник ТЦК “наїхав” на жінку
ТЦК надають більше повноважень?
ТЦК завітали на базар
“Тітушки” замість ТЦК?
Балаклави замість відкритих облич, хамство та ненормативна лексика. Рейди представників ТЦК у громадських місцях Одеси продовжують шокувати українців.

Куди завітали та що накоїли одеські військкоми цього разу і чи дійсно це були законні представники ТЦК, розповіла в ексклюзивному сюжеті для TSN.ua журналістка Вікторія Панченко.

Play Video
Представник ТЦК “наїхав” на жінку
З’явилися чергові свідчення конфліктів працівників ТЦК із цивільними особами в Одесі. Відео гучного інциденту між жінкою та військкомами було зняте в маршрутці. Одна з жінок висловила претензії з приводу того, що маршрутку зупинили представники ТЦК і не дають їхати далі. Через це люди запізнюються на роботу. На що їй одразу відповів чоловік у формі. Відповідь була доволі красномовною. На жаль, до літературної української ця лексика не має жодного стосунку: “Закрыла свой рот и сиди, писяй в штаны”.

ТЦК надають більше повноважень?
До речі, раніше заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв заявляв, що терор ТЦК дискредитував ідею мобілізації: “Це має бути припинено якнайшвидше, але нам потрібні реальні та ефективні альтернативи. Над цим питанням, зокрема, ми зараз і працюємо”.

І таки реально працюють, бо вже в першому читанні нардепи підтримали скандальний мобілізаційний законопроєкт. А там — сюрпрайз-сюрпрайз. Представникам ТЦК хочуть надати ще більше повноважень. Планується залучення органів військово-цивільних і військових адміністрацій до активної участі в заходах проведення мобілізації, зокрема до оповіщення та забезпечення прибуття громадян, які залучаються до виконання обов’язку щодо мобілізації, до збірних пунктів і військових частин.

Тобто тепер уся та “лагідна мобілізація”, яку ми спостерігаємо на вулицях, у ТЦ, маршрутках і вдома, буде законною. Навіть після того, як уповноважений з прав людини Дмитро Любінець зазначив, що ТЦК — це військові підрозділи, а згідно з Конституцією, військові підрозділи не можуть брати участі в обмеженні прав громадян України навіть у разі запровадження воєнного стану.

“Я, наприклад, не зрозумів: якщо у нас всі бачать проблеми по діяльності саме ТЦК, то чому ми додаємо їм повноваження, щоб вони перевіряли документи? У нас є органи, які перевіряють документи громадян України, — це Національна поліція передусім, Державна прикордонна служба, Національна гвардія. Але точно не військові”.

ТЦК завітали на базар
Але на цьому конфлікти між цивільними та ТЦК в Одесі не завершуються. У Мережі шириться ще одне відео активної роботи військкомів на вулицях міста. Цього разу одеські представники ТЦК завітали в пошуках чоловіків призовного віку на оптовий ринок на Таїрова. Однак не всі це сприйняли добре. Місцеві продавчині виступили проти таких гостей у формі та наполегливо попросили військових покинути торговельний майданчик.

На цьому жінки не зупинилися. Деякі з представниць прекрасної половини людства закрили свої робочі місця і пішли проводжати військових, щоб ті навіть не потикалися до них на базар. Представники ТЦК не сказали нічого і під натиском продавчинь, найймовірніше, попрямували до виходу з торговельного майданчика.

“Тітушки” замість ТЦК?
До речі, вам не здалося дивним, що представники ТЦК чомусь ходять у балаклавах? Цікаво, в чому причина такої секретності? А тут ще одеські пабліки пишуть, що місцевий ТЦК почав залучати до мобілізації “тітушок” замість військових. Про це повідомляється в контексті відео з конфліктами чоловіка у військовій формі з шевроном 72-ї ОАМБр. Як пишуть у ЗМІ, цей чоловік кричав матом на людей і стверджував, що він півтора року воював під Бахмутом.

Також у пабліках зазначають, “що до рейдів ТЦК з метою відлову чоловіків для мобілізації залучають ряжених під військових “тітушок”, яких і близько не було на фронті — справжні ветерани ЗСУ такими поліцейськими функціями не хочуть займатися. Ряженим доплачують із позабюджетних корупційних фондів відомо хто”. Поки що офіційної реакції Одеського ТЦК на цю історію не було.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...