facebook

Без цього папірця – штраф та головний біль: що потрібно зробити до 1 травня

Після подій останніх років багато українців виявили у собі непереборне бажання залишити рідні землі у пошуках безпеки та нових можливостей.

Однак, незважаючи на зміну географії перебування, кожен із них зобов’язаний повернутися додому хоча б на папері – із податковою декларацією, повідомляє джерело.

Якщо ви зберегли свої зв’язки з Україною, будучи на довгостроковому перебуванні за кордоном, не забувайте, що податкова декларація – це ваш внесок у загальний добробут країни.

Ваші іноземні доходи, особливо дивіденди, потрібно вказати в декларації, надавши інформацію про країну походження та валюту.

Важливо дотримуватись термінів – документи необхідно подати до податкового органу за місцем реєстрації до 1 травня 2024 року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Резиденти України, які отримали доходи за кордоном у 2023 році, зобов’язані заповнити декларацію, вказавши не лише суму доходів та податку, а й подробиці про країну, з якої отримано дохід, та валюту, в якій він нарахований.

При цьому суми доходів у декларації наводяться у гривнях згідно з курсом НБУ на момент отримання.

Також варто звернути увагу на те, що ставка податку на доходи у вигляді дивідендів від нерезидентів становить половину звичайної ставки, а саме 9%, до яких додається 1,5% військовий збір.

Декларація може бути подана:
особистий,
надіслано поштою з повідомленням,
або подано в електронній формі через особистий електронний кабінет на сайті податкової служби.
Таким чином, українці за кордоном мають змогу виконати податкові зобов’язання, не залишаючи свого місця перебування.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...