facebook

“Ми сподіваємось, що будуть жінки обов’язково серед пілотів F-16”: в ПС зробили несподівану заяву

Пілотами винищувачів F-16, які Україна отримає вже цього року, зможуть стати не лише українські військові. Також до цих лав мають долучитись жінки.

Таке сподівання висловив речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат під час онлайн-брифінгу в “Укрінформі”. Проте додав, що наразі жінок, серед тих, хто проходить навчання на F-16 немає.

“Ми сподіваємось, що будуть жінки обов’язково і серед пілотів F-16, як це є в США, в Ізраїлі. Жінка сьогодні в армії займає дуже серйозне місце, мається на увазі, що гендерній політиці надається дуже серйозна увага”, — сказав Ігнат.

За його словами, у Харківському університеті Повітряних Сил, профільному виші Повітряних Сил, навчається чимало жінок, які на рівні з чоловіками сьогодні виконують обов’язки. Також жінки є серед військових інженерів в бригадах, які займаються обслуговуванням літаків.

“Ми не раз про них говорили, показували на наших інформаційних ресурсах. Тому все буде, питання в тому, щоб якомога швидше літаки прибули на територію нашої держави”, – додав речник.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...