facebook

За блокаду кордону польські фермери отримують по 100 євро: українські водії розповіли про ситуацію на кордоні з Польщею (ФОТО)

Ситуація на польському кордоні стає дедалі напруженішою і 20 лютого українські перевізники у відповідь на дії поляків влаштували дзеркальну акцію на трьох пунктах пропуску – Рава-Руська, Краковець та Шегині. А ще українські водії поділилися, скільки польські фермери отримують за блокування кордону.

Про це розповідає РБК-Україна.

Зараз організатори українського протесту контролюють порядок проїзду через пункти пропуску та не дозволяють польським вантажівкам об’їжджати загальну чергу.

“Водії стоять тижнями, живуть в машинах без жодних умов. Кордон блокують фермери, але маємо інформацію, що до цього причетні польські перевізники. Є проросійська партія “Конфедерація”, яка надає всі настанови що і як робити. Вимог до України фактично нема, вони мають претензії до свого уряду, до Єврокомісії, але страждаємо ми”, – розповів голова громадської організації “Міжнародні автомобільні перевізники України” Володимир Михалевич.

“В нас є інформація, що кожен тракторист отримує приблизно по 100 євро на добу за те, що він стоїть на кордоні. Всі ті інші наративи – це сліди російської пропаганди, вони ширять ненависть до нас, українців. Також співорганізатор акції, Маклер, пов’язаний з Росією через транспортні перевезення”, – розповів учасник акції Мирослав Крук.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами учасників акції, вони будуть зупиняти усі автомобілі, які виїжджають з кордону, і українські – також. Пропускати будуть тільки вантажівки з гуманітарною та військовою допомогою. Зараз водії оголосили продовження акції до 15 березня або до розблокування кордону поляками.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...