facebook

Пенсіонерів попередили про невідворотне: доведеться жити на 5717 грн

Детальна інформація

З 1 березня українців чекає перерахунок пенсійних виплат, проте його значення важко назвати значним. Рішення про індексацію пенсій ухвалено сьогодні, 23 лютого, під час засідання Кабінету Міністрів.

Це вже третя індексація протягом всього періоду війни. Середня пенсія зросте до 5 717 гривень, а пенсії підвищаться майже на 8%, що становить у середньому 322 гривні.

Ця індексація зачепить понад 10 мільйонів громадян України, включаючи 9,5 мільйонів цивільних пенсіонерів, майже 600 тисяч пенсіонерів силових структур та майже 100 тисяч “чорнобильців”.

Крім цього, з 1 квітня буде проведено автоматичний перерахунок пенсій для 654 тисяч пенсіонерів з оновленим страховим стажем. Також у 2024 році відбудеться індексація найнижчих пенсій вдруге поспіль.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, що для продовження отримання виплат, внутрішньо переміщені особи (ВПО) повинні до 31 березня цього року пройти ідентифікацію в АТ “Ощадбанк” або в Пенсійному фонді України. Ця процедура була запроваджена в Україні ще з 2004 року, аналогічно до практики інших країн, для перевірки достовірності отримувачів державних виплат.

Більшість пенсіонерів не потребує проходження ідентифікації, оскільки вони підтверджують свою особистість при заміні банківської картки, отриманні виплати у касі або банкоматі, або отримують пенсію через пошту.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...