facebook

Українці завмерли: Зеленський озвучив втрати ЗСУ та розповів, що буде з війною

Подробиці

Глава нашої держави відповів на всі головні питання, які цікавлять усіх українців
Президент України Володимир Зеленський дав інтерв’ю американському каналу Fox News Channel, в якому говорив про звільнення Валерія Залужного, фінансову допомогу від США та усунення путіна.

Журналіст Брет Байєр зустрівся із Зеленським біля лінії фронту на Харківському напрямку. Український президент наголосив на цінності проведення інтерв’ю в такому місці, сказавши: “Для мене це дуже важливо, як я вже казав, перш ніж ми почали… Сполученим Штатам [потрібно] побачити іншу війну – тут, ближче до лінії фронту”.

Звільнення Залужного
Зеленський наголосив, що у контексті звільнення Валерія Залужного не варто говорити про зміну курсу дій України. Мовляв, йдеться лише “про речі, які довго не мінялися”. “Ми маємо бути швидше. Це означає втратити всю бюрократію, що у нас є. У такому разі ми не матимемо іншого шансу”, – зазначив глава держави.

Втрати на полі бою
Зеленський не назвав втрати української армії, вказуючи на “десятки тисяч”. Водночас зазначив, що вони менші, ніж у рф. За словами глави держави, росія втрачає п’ять солдатів на кожного загиблого українського солдата.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Про завершення війни
Зеленський сказав, що світ справді не готовий до того, щоб путін втратили владу. “путін перейшов усі “червоні лінії”. Він неадекватна людина, яка загрожує всьому світу, зокрема НАТО. І він спробує це зробити (знищити все – ред.). Отже, якщо світ це зрозуміє, буде добре. Таким чином, у цей момент війна завершиться”, – вважає Зеленський.

Про російського диктатора
Зеленський розкритикував заяви путіна про те, що президент України нібито підписав указ про заборону переговорів з рф і назвав його “ненадійною особою”. Він нагадав, що путін запевняв президента Франції Макрона та канцлера Німеччини Шольца, що росія не окупуватиме Україну.

Зеленський також прокоментував заяву путіна про те, що росія нібито не зацікавлена ​​”йти в Польщу, Латвію чи кудись ще”, додавши, що люди з оточення президента рф сказали, що він “не хоче зупинятися, поки не досягне своїх цілей”.

Замахи на життя
Український президент на запитання про замахи на його життя зазначив, що після п’ятої спроби йому це стало вже нецікаво.

Усунення путіна
Зеленський вважає, що російський народ може створити зміни всередині своєї країни та усунути президента. Але це “довгий і важкий шлях”, особливо тому, що «путін боїться лише сильних і не сприймає жодної слабкості», а отже Україна має бути “сильною на полі бою, не давати [росії] нічого окупувати”.

“Його позиція стане слабшою, якщо зі зростанням кількості жертв люди в рф побачать це і будуть проти цієї війни. Ця хвиля – те, що нам потрібне”, – пояснив президент України.

Про фінансову допомогу від США
Зеленський, звертаючись до Конгресу, висловив подяку за те, що зробили США для України, зокрема президент Джо Байден. “Якщо вони (конгресмени — ред.) хочуть бути дуже прагматичними, ціна, яку ми просимо зараз, менша, ніж буде в майбутньому… Вони платитимуть набагато більше, набагато більше. Ми просто хочемо жити, щоб вижити. У нас немає альтернативи”, – зазначив він.

Потреба зброї
Зеленський зазначав, що без допомоги Заходу Україна не зможе забезпечити свою обороноздатність, а також покращити економіку та стабільність країни, що дозволить збільшити виробництво власної зброї. Зокрема, Києву потрібні “сильна зброя, зброя дальньої дії, ракети дальньої дії та артилерія”.

Заява Трампа про закінчення війни
Глава держави прокоментував заяву Дональда Трампа про те, що той “може завершити війну за 24 години” у разі обрання президентом США. Зеленський наголосив, що Трамп “не в змозі вирішити цю трагедію”. А ще наголосив, що прийме експрезидента на передовій, де “все пояснить”, і Трамп “пояснить, що він думає”. Зеленський додав: “Можливо, він має якісь ідеї. Я не знаю”.

Вибори в Україні
Зеленський сказав, що з огляду на його нинішню популярність, якби сьогодні були президентські вибори, він був би переобраний народом.

Повернення українців з-за кордону
Зеленський каже, що якщо українці повернуться, економіка підніметься. З’явиться багато нових робочих місць, буде більше податків.

Корупція в Україні
Щодо американських побоювань щодо корупції в Україні, Зеленський заявив, що “все чисто”, вказавши на те, що країна дотримувалась реформ, яких вимагає Європейський Союз. Президент зазначив, що складно впроваджувати нові “складні антикорупційні реформи” під час війни, і наголосив, що лідери ЄС підтримали прозорість України.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...