facebook

Прикмети на похороні: суворі заборони та “знаки” вищих сил

Дізнайтеся, що не можна робити під час прощання з померлим, і на які сигнали від всесвіту потрібно звертати увагу.

Похорон рано чи пізно настане в житті кожної людини, але якщо померлому вже немає ніякого діла до цієї процесії, то родичам і друзям важливо знати про деякі речі. УНІАН підкаже, що не можна робити родичам покійного на похороні і на які предмети звертати увагу.

Народні прикмети про похорон
Існують загальні забобони і прикмети, про які має знати кожна людина, щоб у момент прощання з покійним не накликати біду на себе і на свою сім’ю. Запам’ятайте, що не можна робити в день похорону родича:

залишати його в домі самого – речі померлого набувають містичної сили, якщо їх хтось забере, то може використати в чорній магії;
виносити з оселі його одяг або інші предмети;
класти в труну фотографії інших людей – вони помруть слідом за небіжчиком;
підмітати й мити підлогу, поки покійний у домі – можна “вимести” на цвинтар усіх живих;
іти попереду труни, дивитися на похорон із вікна – накличете смерть;
переходити дорогу після траурної процесії – “притягнете” хворобу;
нести труну, якщо ви кровний родич – душа “потягне” за собою.
Одна з найпоширеніших прикмет – це дощ під час похорону. Якщо пішла невелика мряка, то в потойбічному світі душа знайде спокій. Також є забобони щодо труни – якщо під час похорону вона впала, то родичі покійного розплачуватимуться за його гріхи і вчинки.

Куди витратити гроші на похорон – прикмети
Мало хто знає, що робити з грошима, які дали на похорон – дехто залишає їх собі, кладе в банк або відносить у бюро ритуальних послуг. Якщо вам вручили такий конверт із грошима, або ви знайшли його в шафі покійного (люди похилого віку, приміром, часто збирають на похорон), то витратити кошти потрібно винятково на траурну процесію. Тобто, з цих грошей ви можете купити труну, вінки, оплатити послуги священика або робітників – будь-які дії, пов’язані з похоронами, підійдуть. Категорично заборонено залишати купюри собі і розпоряджатися ними по-іншому.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Чому не можна вітатися на похороні
Існує прикмета, згідно з якою, будь-які сторонні розмови і звуки під час похорону можуть накликати злих духів. Саме тому прийшовши на цвинтар або в будинок, де перебуває небіжчик, потрібно привітати присутніх кивком голови – не більше.

Чому не можна чіпати небіжчика в труні
Езотерики та священики пояснюють, чи можна торкатися небіжчика за руку та цілувати в лоб, поки він перебуває в труні. Ця звичка є в багатьох людей, хто проводжає своїх рідних в останню путь. Однак, згідно з прикметами, робити цього в жодному разі не можна. По-перше, не варто торкатися небіжчика, бо ви можете його потривожити, і душа не одразу вирушить у потойбічний світ. По-друге, є повір’я – людина, яка доторкнулася або поцілувала покійного, може незабаром серйозно захворіти або навіть померти.

У чому не можна ходити на похорон
Старовинні народні прикмети кажуть, що траурний одяг обов’язково має бути в темних тонах. Це не завжди саме чорний колір – допускається темно-сірий, темно-синій, темно-коричневий та інші відтінки. Головне – ваше вбрання не повинно бути яскравим, строкатим, світлим або, тим паче, сяяти паєтками, камінням і стразами. Також варто відмовитися від занадто короткої спідниці, шортів, зухвалого декольте і спортивного костюма.

Кому не можна кидати землю в могилу
Прикмети про похорон, пов’язані з прощанням, припускають, що після того, як труну опустять у могилу, присутні мають по черзі кинути жменю цвинтарної землі. Наші пращури вірили, що робиться це для того, щоб привид покійного не переслідував живих, зараз ця прикмета – просто данина поваги.

Спочатку це роблять родичі, потім дружини\чоловіки, потім близькі друзі і тільки в останню чергу – всі інші. Категорично заборонено виконувати ритуал людям, які роблять це механічно за принципом “так треба”. Обов’язково необхідно вірити в традиції та шанувати їх, а також трепетно ставитися до небіжчика.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...