facebook

“Курс валют здатен різко підскочити в березні, названо причину загрози для долара”: українці можуть кинутись в обмінники

Курс валют в Україні у березні здебільшого формуватиметься під впливом економічних факторів. При цьому не виключено, що може вплинути і психологічний.

Як інформує “Хвиля”, про це сказав Тарас Лісовий, начальник департаменту казначейства Глобус Банку.

Він зазначив, що курс валюти на готівковому ринку формуватиметься під впливом курсу на міжбанку, де й надалі діятиме режим “керованої гнучкості”.

Ще одним економічним чинником стане макрофінансова допомога та пошук ефективного рішення щодо розблокування експорту на західних кордонах.

Лісовий не виключає, що на ринок періодично впливатиме і емоційний фактор, викликаний низкою військових, внутрішньополітичних обставин.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Під впливом цього чинника над ринком періодично може зростати попит на валюту, що може призвести до зростання вартості долара та євро. Більшою мірою такі коливання можуть торкнутися обмінних пунктів, які інколи встановлюють різницю між курсами продажу та купівлі понад 1 гривню.

Курс долара та євро в Україні

У той же час, додає банкір, протягом останніх кількох місяців фіксувалося, що після різкого зростання курсу наставала ремісія – курс стабілізувався, а різниця між купівлею та продажем поверталася у рамки 0,3-0,5 коп.

Лісовий очікує, що на ринку щодня спостерігатимуться курсові зміни, які за великим рахунком не нестимуть стратегічної загрози різкого та несподіваного знецінення чи зміцнення гривні. Так, наприклад, на міжбанку щоденні зміни не перевищуватимуть 0,2 грн., а на готівковому ринку очікуються в межах 0,3-0,5 грн.

Межі допустимих/очікуваних курсових коливань не зміняться, будь-які поточні зміни відбуватимуться у межах 38-39,5 грн./долар та 41,5-43 грн./євро на міжбанку та 38-39,9 грн./долар та 41- 43 грн./євро на готівковому.

“Таким чином, наступного тижня умови валютного ринку майже не зміняться: навряд чи з’явиться якийсь фактор, здатний радикально змінити тренди, розгорнути їх у протилежний бік. Ринку не загрожує дестабілізація, навіть емоційні прояви будуть швидше виняткові, ніж системний характер”, – констатував Лісовий.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...