facebook

Молодь від 18 до 25 років піде служити: з’явилися подробиці про нововведення

Що нового

В Україні розглядається впровадження базової військової служби як альтернативи строковій. За новими планами, чоловіки віком від 18 до 25 років зобов’язані будуть пройти цю службу тривалістю від трьох до п’яти місяців, залежно від умов. Федір Веніславський, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, роз’яснив цю інформацію додавши, що строкова військова служба буде скасована.

Про це повідомляє сайт Стіна.

Основні переваги військової підготовки включають можливість пройти її упродовж навчання у вищих навчальних закладах. Для студентів, що навчаються у виші, відкривається можливість вибору періоду проходження цієї підготовки протягом 4-5 років – пояснив Веніславський. Також було вказано, що тривалість базової підготовки становитиме п’ять місяців у часи миру та три місяці у часи війни.

Було узгоджено, що всі державні службовці, працівники правоохоронних органів, прокурори, а можливо навіть судді, також пройдуть базову військову підготовку”, – додав він. Веніславський відмітив, що це стосується і тих, хто не отримує вищу освіту.Вони також будуть зобов’язані пройти базову військову службу, і цей обов’язок матиме аналогічний термін.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Деталі щодо тривалості ще уточнюються. Чи буде це п’ять місяців чи один – поки що не визначено. Я пропонував, щоб період базової підготовки становив від 150 до 160 днів”, – зазначив посадовець.

Він також висловив ідею зробити обов’язок для громадян віком від 18 до 25 років пройти або військову службу, або базову військову підготовку. У випадку невиконання цієї вимоги, після досягнення 25 років, громадяни можуть бути призвані на навчальні військові збори та отримати статус військовозобов’язаного. Крім того, він наголосив, що військова кафедра у вищих навчальних закладах також буде враховуватися як частина базової військової підготовки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...