facebook

34 тисячі гривень та позбавлення прав: в Україні можуть ввести нові штрафи для водіїв

Законодавці мають намір внести корективи у поширену практику втручання у систему випускання вихлопних газів автомобілів.

Верховна Рада готується до розгляду законопроекту, спрямованого на посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху. У рамках цього законопроекту планується введення нових норм для водіїв.

Ініціатором законопроєкту виступив голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія, передає РБК-Україна із посиланням на проект Закону №9564

За інформацією, розміщеною на сайті Верховної Ради, документ знаходився на розгляді у Комітеті з питань транспорту та інфраструктури з серпня. За відомостями видання, законопроєкт було включено до порядку денного Ради наприкінці лютого і може бути розглянутий найближчим часом.

“Головною метою проєкту є вдосконалення адміністративної відповідальності за порушення правил керування чи експлуатації транспортних засобів із перевищенням допустимого рівня шуму”, – йдеться у законопроєкті.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Законодавці мають намір внести корективи у поширену практику втручання у систему випускання вихлопних газів автомобілів, що спричиняє збільшення рівня шуму від роботи двигунів.

Зокрема, так звані “прямоточні глушники”, “подвійні спортивні системи” та інші технічні вироби, не враховані в конструкції транспортних засобів та вироблені виробниками, розглядаються як фактори порушення тиші та спокою громадян, що викликає незадоволення суспільства.

Зазначається, що автори документа переконані в недопустимості гучних звуків в умовах війни, які можуть бути сплутані з російськими дронами-камікадзе.

Згідно зі змінами, передбаченими законопроєктом, за порушення правил шумового режиму планується застосовувати штрафи та позбавлення прав. Конкретно, за перше порушення передбачено штраф у розмірі 17 тисяч гривень, а за повторне – 34 тисячі гривень.

Законопроект було внесено на порядок денний Ради наприкінці лютого, і очікується, що його розглянуть найближчим часом.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...