Прощайтеся з правами та машиною: водіїв без грошей позбавлять всього

Всі подробиці

Водії в Україні, як правило, усвідомлюють, що позбавлення прав на управління транспортним засобом є крайнім заходом впливу і застосовується за серйозні правопорушення. Однак іноді українець може стати вимушеним пішоходом не через експлуатацію автомобіля, пише autotheme.info.

Останнім часом в Україні набула поширення практика вилучення водійського посвідчення через борги з аліментів на утримання дітей. Зазначено, що водії часто отримують новину про втрату прав безпосередньо від патрульного інспектора під час зупинки. Поліцейський конфіскує документи у боржника, складає адмінматеріали і направляє їх до суду.

Варто відзначити, що обмеження у правах боржника може бути застосоване співробітником виконавчої служби, який проводить виконавче провадження. Ці заходи передбачені статтею 71 Закону “Про виконавче провадження”, якщо аліментник заборгував суму відповідних платежів протягом чотирьох місяців, повідомляє видання “Твоя машина”.

Рішення про обмеження прав вводиться до бази даних поліції, яку може перевірити будь-який патрульний. Звертає на себе увагу той факт, що сам водій може не бути інформованим про прийняте рішення. У випадку, якщо виявиться, що він був у курсі про обмеження і все одно сів за кермо, його можуть притягти до відповідальності згідно з частиною 3 статті 126 КУпАП. Навіть погашення боргів не звільнить його від можливості позбавлення прав на строк до півроку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.
Саша

Recent Posts

Виплата пенсій за травень: Пенсійний фонд звернувся до українців із заявою

Що з грошима У ПФУ вже профінансували пенсії майже на 17 мільярдів гривень Пенсійний фонд…

9 години ago

Величезні штрафи та позбавлення прав: водіям озвучили одразу 14 причин – пам’ятайте та остерігайтесь

Побережіть свої гроші Згідно з чинним українським законодавством, водії можуть втратити права за скоєння 14…

9 години ago

“Несамовитий холод пре в ці області, прогнозом стривожені навіть синоптики”: де буде мороз у -10 градусів, снігопад і дощ?

В Україні очікується небезпечна для фермерства погода. Очікуються серйозні заморозки. Раніше експерти фіксували за історію…

13 години ago

Магнітні бурі, прогноз на три дні: чого очікувати від сонячної активності

Найближчими днями очікується підвищена сонячна активність. Прогноз сонячної та геомагнітної активності на 6-8 травня 2024…

14 години ago

Вчитель обізвав сепаратистом учня-переселенця: подробиці скандалу

Викладач однієї зі столичних шкіл обізвав учня, який є переселенцем з Луганщини, сепаратистом – між…

15 години ago

Рашистські війська вже робили спроби захопити Сумщину

Рашистські війська вже робили спроби захопити Сумщину. Їм навіть це не вдалося. Але мешканці вирішили…

18 години ago