Нові штрафи та покарання для водіїв: що і коли запрацює

Що відомо?

У Верховній Раді розглядається законопроєкт №11029, спрямований на посилення санкцій для водіїв, які порушують правила дорожнього руху. Зміст цього законодавчого акту передбачає внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону “Про дорожній рух”.

Згідно з інформацією, наданою сайтом Вголос, ключовим аспектом законопроєкту є визначення вимоги до водіїв використовувати шини, які відповідають встановленим стандартам, Правилам дорожнього руху та нормам технічної експлуатації. В разі порушення цієї вимоги передбачено адміністративні санкції, зокрема штраф у розмірі 340 гривень для власників легкових автомобілів та 1700 гривень для вантажівок, які виконують перевезення.

Крім того, за повторні порушення протягом 12 місяців розмір штрафів значно зростає, може становити від 3400 до 8500 гривень. Законопроєкт також враховує можливість позбавлення водійських прав на період від 3 до 6 місяців чи адміністративний арешт тривалістю від 5 до 10 діб.

В рамках планів збільшення штрафів для порушень дорожнього руху, зокрема для перевищення швидкості згідно зі статтею 121 КУпАП, передбачено підвищення вартості штрафів при перевищенні на 20 та 50 км/год до 340 та 1700 гривень відповідно. Однак законопроєкт №11029 також враховує впровадження нового методу автофіксації, який базується на середній швидкості руху.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Оскільки наразі існують тільки пороги перевищення на 20 та 50 км/год, нова ініціатива передбачає контроль за середньою швидкістю руху. Законопроєкт також розглядає розширення області застосування автофіксації порушень, включаючи проїзд на заборонний сигнал світлофора, порушення правил зупинки та стоянки, а також інші аспекти правил дорожнього руху.

Саша

Recent Posts

Грози, а потім вдарить +26 градусів: синоптик Діденко попередила про погоду

Прогноз погоди У понеділок очікується різна погода. Більше хмар у західних областях. Короткочасні дощі, можливо…

3 години ago

Пішоходів попередили про штрафи: у МВС зробили термінову заяву

Подробиці Пішоходів попередили про штрафи Згідно з ПДР, пішоходами визнаються особи, які беруть участь у…

13 години ago

На фронті загинули 6 військових із заходу Українини. Герої не вмирають – вони стають янголами

18 травня в останню путь проведуть Андрія Пиля, Івана Колодійчика, Богдана Крохмаля, Володимира Дацюка, Юрія…

15 години ago

Прав, страховки і техпаспорта недостатньо: з 18 травня більшість водіїв можуть оштрафувати за відсутність ще одного документа

18 травня в Україні набув чинності закон про посилення мобілізації, який зобов’язує військовозобов’язаних громадян призовного…

17 години ago

Вдарить +26 градусів: в Україні різко зміниться погода наступного тижня

В Україну прийде потепління, але разом з ним нашу державу накриють дощі. Погода в Україні…

19 години ago

На заході України вітчим підпалив 10-річного пасинка: дитина загинула

На Закарпатті вітчим підпалив 10-річного пасинка. Хлопчик помер у лікарні. Про це передає поліція Закарпатської…

21 годину ago