facebook

Росіяни почали телефонувати родичам українських полонених: для чого вони це роблять

Російська інформаційні операції є частиною кампанії “Майдан-3”.

У Росії “діячі” телефонують родичам українських військовополонених для розпалювання внутрішнього невдоволення в Україні.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Американські аналітики наводять заяву уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця про те, що невідомі росіяни телефонують родичам українських військовополонених і заявляють, що Росія готова повернути українських військовополонених, але нібито українське керівництво цьому перешкоджає. Вони закликають родичів протестувати з цього приводу. Лубінець зазначив, що Україна ніколи не припиняла обмін військовополоненими.

“Ці російські інформаційні операції, ймовірно, є частиною інформаційної кампанії “Майдан-3″, яка, як раніше повідомляла Служба безпеки України (СБУ), має намір посіяти внутрішнє невдоволення в Україні та вбити клин між цивільним населенням і військово-політичним керівництвом. Раніше Росія успішно використовувала інформаційні операції, включаючи пряме листування через мобільний телефон з українськими цивільними особами, для розпалювання насильницьких протестів в Україні”, – зазначили в ISW.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...