facebook

На Домбровському кар’єрі у Калуші піднявся рівень води (Фото)

Проаналізувавши ситуацію щодо підняття рівня води, міський голова Калуша Андрій Найда стверджує, що наразі загрози для навколишнього довкілля, життя і здоров’я мешканців немає.

Працівники управління надзвичайних ситуацій моніторять наповнюваність води у кар’єрі

Сьогодні, 25 березня, у ході ранкового об’їзду міський голова Калуша Андрій Найда разом із секретарем міської ради Віктором Гільтайчуком та заступником начальника управління надзвичайних ситуацій Олегом Тарбєєвим навідались на Домбровський кар’єр. Аналізували поточну ситуацію там щодо підняття рівня води. Про це Андрій Найда повідомив у соцмережі, інформують “Вікна”

Можемо стверджувати, що наразі загрози для навколишнього довкілля, життя і здоров’я наших мешканців немає. Також продивилися чи немає поривів у кар’єр зі сторонирічки Сівка. Благо — не виявили”, — зазначив Андрій Найда.

За словами міського голови, як мінімум один раз в місяць працівники управління надзвичайних ситуацій здійснюють більш комплексний моніторинг наповнюваності води у кар’єрі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Андрій Найда повідомив, що цьогоріч буде продовжуватися робота з моніторингу засоленості ґрунтів та просідання земної поверхні. На ці заходи у бюджеті передбачено 300 тис. грн, а також очікуються фінансування орієнтовно в сумі до 1,5 млн. грн з державного бюджету.

“Найкраще вирішення щодо запобігання ймовірної надзвичайної ситуації на нашому кар’єрі — відновлення виробництва калійних добрив. Минулого року наші запаси цих добрив були включені в перелік стратегічних запасів держави. Сподіваємося, що в 2024 році відбудеться аукціон на право видобутку цих надр. У відповідності — з’явиться потенційний інвестор, що розпочне роботу над видобутком калійних добрив. Така діяльність дозволить мінімізувати, або ж взагалі ліквідувати загрозу екологічного характеру”,

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...