facebook

Пенсіонери мають лише 10 діб: потім почнуть урізати виплати від ПФУ

Хто може залишитися без виплат

Пенсіонерів можуть позбавити виплат або змусять повернути отримані пенсії
Деякі категорії українських пенсіонерів ризикують залишитись без виплат від Пенсійного Фонду України, якщо не подадуть особисті дані у відомство у десятиденний термін. Це стосується тих осіб пенсійного віку, які, отримуючи виплати, продовжують працювати або займаються підприємницькою діяльністю, пише портал На пенсії.

Таким чином усі пенсіонери, які оформили пенсійні виплати від держави, але продовжують працювати та отримувати зарплати, можуть втратити пенсійну фінансову допомогу від ПФУ. Щоб цього не сталося, таким громадянам слід знати, що відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” пенсіонери, які працюють, повинні повідомити про це органи Пенсійного фонду.

Для цього протягом десяти днів після працевлаштування пенсіонери зобов’язані особисто звернутися до відділення Пенсійного фонду України з відповідною заявою. Крім того, для тих, кому не зручно їхати до відділення фонду, існує можливість скласти заяву дистанційно через особистий кабінет на веб-порталі електронних послуг ПФУ із використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

У випадках, коли працюючі пенсіонери, отримуючи пенсію, забувають або ігнорують необхідність повідомлення фонду про своє працевлаштування або відкриття підприємницької діяльності, то ця інформація все одно спливе під час звірки даних працівниками ПФУ з державними реєстрами загальнообов’язкового державного соціального страхування, юридичних та фізичних осіб-підприємців.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У таких ситуаціях пенсіонера, який одержав державні виплати, зобов’язують повертати виплачену особі пенсію. Якщо громадяни пенсійного віку відмовляються повертати гроші, то у Пенсійному фонді України приймають рішення про утримання із пенсії сум переплати в межах 20% пенсії.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...