facebook

Оголошена небезпека третього рівня: синоптики б’ють тривогу

Важливе попередження

У низці регіонів України оголошено небезпеку третього рівня
Синоптики попереджають мешканців деяких регіонів про небезпеку, якій надано третій рівень. Інформація розміщена на Facebook-сторінці Укргідрометцентру.

Громадян попереджають, що 8 квітня зберігається висока сніголавинна небезпека, якій присвоєно 3 рівень, вона оголошена на високогір’ї східної частини Закарпатської області.

Також громадян попереджають про можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин. У зв’язку з цим, туристам і мешканцям варто утриматися від походу у високогір’я.

Також у високогір’ї Івано-Франківської області 8 квітня очікується помірна сніголавинна небезпека 2 рівня. На високогір’ї західної та центральної частини Закарпатської області буде низька сніголавинна небезпека 1 рівня.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім цього, синоптики попередили, що 5-9 квітня, внаслідок утримання високих рівнів води та незначного підвищення їх на верхніх ділянках Десни (у межах країни) продовжуватиметься:

На Десні та її притоці р.Снов затоплення заплавних територій та доріг на заплаві з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському, Чернігівському районах Чернігівської області (І рівень небезпеки – жовтий).
На Верхньому Дніпрі (у межах країни) утримуватиметься затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення низки прирічкових сіл водами Сожа (за даними ДСНС) та Дніпра у Чернігівському районі Чернігівської області (II рівень небезпеки – помаранчевий).
Внаслідок спустошення Каховського водосховища та входження нар. Дніпро у старе природне русло, рівні води значно нижчі за відмітки водозаборів у Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях (III рівень небезпеки — коричневий).

Також синоптики склали прогноз погоди на понеділок, 8 квітня. По всій країні має бути суха та сонячна погода.

Вітер буде змінних напрямків зі швидкістю 3-8 м/с. У нічний час температура становитиме від +5 до +10, протягом дня повітря прогріється від +18 до +23.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...