facebook

“Шалений дощ насувається на ці області, прогноз приголомшив навіть синоптиків”: де буде мороз у -17 градусів і снігопад?

Надзвичайно тепла погода продовжує дивувати українців. Однак синоптики попереджають про наближення похолодання. До України підбераються дощі. Загалом в квітні на українських землях за історію спостережень фіксували навіть мороз у -22 градуси, у Карпатах стабільно існує ймовірність снігопадів. Чи варто готуватися до подібного й цього року, пояснили фахівці.

Як інформує “НВ”, синоптикиня Наталія Птуха розповіла про південно-західні повітряні потоки, яким ми маємо завдячувати за потепління та повідомила, коли в Україні відбудеться зниження температури повітря та прийдуть дощі.

За словами синоптикині, зниження температури буде не надто різким і відчутним.

“В четвер і п’ятницю, 11−12 квітня, у західних та північних областях денна температура буде вже не +20…+26, а +17…+22 в денні години. Загалом, комфортна весняна погода з досить високими показниками збережеться”.

Експертка пояснила, що протягом цього тижня дощів практично не буде, адже впродовж тижня погоду в Україні визначатиме поле підвищеного тиску.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Антициклональний характер погоди — мало хмар, переважно без опадів по всій території України”.

“А ось на вихідні можуть надійти атмосферні фронти з північного заходу, які принесуть опади. Найімовірніше — у суботу у другій половині дня. В неділю вже практично у більшості областей можуть бути невеликі дощі”, — додала експертка.

За її словами, схожа картина буде і на початку наступного тижня — мовляв, такі атмосферні фронти надходитимуть частіше, тож і дощі будуть, і можливе знову певне зниження температури.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...