facebook

Буде потужно штормити: українців попередили про сильну магнітну бурю

Деякі відчують себе погано

Чутливим людям варто поберегти себе у вихідні
Сонячна активність найближчим часом вплине на самопочуття багатьох українців, тому важливо заздалегідь спланувати свій розклад для особливо чутливих людей. Про найближчу магнітну бурю попереджають у телеграм-каналі Реальна війна.

У неділю, 14 квітня, через підвищену активність нашої зірки Землю накриє сильна магнітна буря, її К-індекс дорівнює 5, що вважається досить сильною. Пізніше сонячна активність трохи послабиться, але українцям, які зазнають впливу магнітних бур та сильніше відчувають різні нездужання, пов’язані з цим, необхідно підготуватись і не планувати у цей день далекі поїздки, активний відпочинок чи великі фізичні навантаження.

Варто зазначити, що деякі люди зовсім не відчувають впливу сонячної активності, а інші, навпаки, схильні до неї дуже сильно. Симптомами, які спостерігаються у людей через магнітні бурі, можуть бути:

Головні болі;
запаморочення;
нудоту;
втрату апетиту;
порушення сну;
підвищення температури;
збільшення артеріального тиску;
відчуття сильної слабкості;
посилення хронічних захворювань
На сьогодні вплив магнітних бур на людину вивчено не до кінця, але вчені відзначають, що найбільше цього процесу схильні метеочутливі люди. Також є дослідження, які підтверджують найбільший вплив сонячної активності на тих, хто працює на великій висоті, зокрема це пілоти, бортпровідники та космонавти.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Примітно, що це друга підвищена сонячна активність у квітні. Наступні магнітні бурі цього місяця очікуються з 19 по 22 квітня, а також 29 та 30 квітня.

Що таке магнітна буря

Магнітні бурі – це обурення в магнітному полі Землі, спричинені сонячними спалахами. Ці коливання можуть негативно позначитися на роботі комунікаційних систем та здоров’я людей. Навіть незначне збільшення активності може вплинути на здоров’я.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...