facebook

Пенсії у квітні “на паузі”: чому ВПО залишилися без виплат і що тепер потрібно зробити

Все про ситуацію

Частина пенсіонерів із квітня залишилася без виплат
Деяким пенсіонерам із квітня перестануть платити виплати, їм потрібно їх поновити. Як це зробити та кого торкнулося, повідомляє informator.ua.

Українські пенсіонери з категорії внутрішньо переміщених осіб (ВПО), яким цей статус було надано до 24 лютого 2022 року, мали пройти ідентифікацію у відділеннях “Ощадбанку” до 31 березня.

Громадян попереджали про це і що наслідком буде припинення виплат із 1 квітня. Але, у відділеннях Пенсійного фонду Києва поділилися, що все ж таки в країні є чимало громадян, які не пройшли ідентифікацію і їм пенсії призупинили платити.

Тобто держава, як і раніше, дає на них гроші для фінансування виплат. Але їм на карти гроші не надійдуть, а залишаться на рахунку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Коли пенсіонер пройде ідентифікацію, він зможе отримати усі свої виплати. Ідентифікацію вели для громадян із 2014 року, її потрібно було періодично проходити ВПО.

Але на період карантину через пандемію коронавірусу це правило скасували, а влітку 2023 року держава знову повернула ідентифікацію.

Попри те, що на її проходження давали понад пів року, не всі пенсіонери дослухалися попередження, що цю процедуру потрібно обов’язково пройти.

Але причиною того, що пенсіонери не змогли пройти вчасно ідентифікацію, може бути не лише непоінформованість, а й неможливість це виконати.

Як стверджує видання, пенсіонерам, незважаючи нібито на безліч способів пройти перевірку, за фактом лише потрібно прийти особисто до відділення ПФУ. Не всі це з низки причин можуть зробити.

Наприклад, віддалено через відділення Ощадбанку перевірку потрібно було пройти за фактом до 15 березня, а не 31 березня, як заявлялося.

Через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг ПФУ це неможливо зробити, тому що реєстрація вимагає коду заяви (яку пенсіонер має отримати у відділеннях ПФУ особисто — прим. ред) або “Дія. Підпис”, що у певної категорії пенсіонерів ВПО також не може бути.

Ідентифікацію за номером телефонів дистанційно через ПФУ теж складно зробити, оскільки, як зазначається, на телефон гарячої лінії 0800500680 не можна додзвонитися.

Тому тепер пенсіонерам, яким з квітня перестали платити пенсію, потрібно лише особисто йти до найближчого відділення ПФУ.

Для цього з собою обов’язково потрібно мати весь пакет документів: паспорт, ІПН, довідку ВПО та ще бажано електронний витяг карткового рахунку “Ощадбанку”, на який здійснюється зарахування пенсій.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...