facebook

Нові пенсії в Україні: отримуватимемо 60 відсотків від зарплати

Подробиці

Голова комітету соціальної політики та захисту прав ветеранів у Верховній Раді, депутатка від фракції “Слуга народу”, на зустрічі з представниками Міжнародної організації праці повідомила, що відношення середньої пенсійної виплати до середньої заробітної плати в Україні наразі складає близько 30%. Однак стратегічною метою є підвищення цього показника до 60%.

Коефіцієнт заміщення (відношення середньої пенсійної виплати до середньої заробітної плати) наразі становить близько 30%. Зазначено, що важлива робота проводиться для того, щоб у майбутньому цей показник склав не менше ніж 40%, з головною стратегічною ціллю – досягнення 60%.

Про це повідомляє сайт Судово – юридична газета.

Також було відзначено, що наразі майже 30% населення України досягло пенсійного віку, а близько 9 мільйонів громадян сплачують єдиний соціальний внесок (ЄСВ), з якого, зокрема, фінансується пенсійна система.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Для підвищення відношення середньої пенсії до середньої зарплати необхідно провести реформу ЄСВ, впровадити практику пенсійних накопичень, розглянути питання підтримки фінансового благополуччя сімей, а також сприяти зайнятості жінок.

Представники Міжнародної організації праці обіцяли до наступної зустрічі у комітеті соціальної політики та захисту прав ветеранів розробити низку пропозицій, зокрема, у сфері розвитку пенсійної системи в Україні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...