facebook

Тим хто за кордоном: дають 30 днів – повернутися та прибути до ТЦК

Що відбувається?

У тих хто за кордоном залишився лише місяць, щоб з’явитися до ТЦК
В Україні ухвалили новий проєкт закону про мобілізацію. Тепер усі військовозобов’язані громадяни мають оновити свої документи до ТЦК. Про це розповідає інформаційний портал «Судово-юридична газета».

За інформацією, чоловіків, яких свого часу зняли з військового обліку через поїздку за кордон терміном понад 3 місяці, буде час до 16 червня, щоб особисто приїхати до України, прийти до ТЦК та стати на військовий облік. А саме їм надається на це 30 днів з дня набрання чинності постановою Кабміну від 16 травня 2024 р. №563.

Також передбачено, що чоловіки, які перебувають за кордоном, підлягають військовому обліку на тих же засадах, що й чоловіки в Україні.

Крім того, закордонні дипломатичні установи здійснюватимуть інформування призовників віком від 18 до 25 років, які перебувають на постійному чи тимчасовому консульському обліку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як відомо, новий закон про мобілізацію запровадив військовий облік для громадян, які перебувають за кордоном. Врегулювати порядок мав Кабінет міністрів.

Він же своєю чергою врегулював це питання в такий спосіб – правила військового обліку для чоловіків та військовозобов’язаних жінок за кордоном однакові з тими, що діють для цих осіб в Україні. Відповідну постанову Уряд ухвалив 16 травня.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...