facebook

“Несамовита гроза накриє ці області, такої жорсткої погоди не чекав ніхто в Україні”: де буде дощ і приморозок

Синоптики за історію спостережень фіксували у травні -10 градусів. Від погоди можна очікувати різних вибриків. Чи варто таки готуватися до екстремальної негоди, пояснили фахівці.

Як інформує “Еспресо”, у п’ятницю, 24 травня, на заході України, а також у Вінницькій, Черкаській, Житомирській та Одеській областях очікуються дощі

Про це повідомила Наталка Діденко.

“Дощі з грозами пройдуть у західних областях, на Вінниччині, зачеплять Черкащину, Житомирщину, ввечері дощі дійдуть до Одещини. На решті території України 24 травня опадів не очікується”, – написала пані Діденко.

Вітер, за прогнозами, буде переважно східний, помірний, місцями рвучкий, особливо під час грози.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На сході та півночі України 24 травня очікується зниження температури.

“Літні позначки затримаються на півдні та заході України, очікується +25…+29 °C. У центральній частині передбачається +22…+27 °C. А ось на сході та у північних областях температура повітря завтра знизиться і становитиме +20…+24 °C, а подекуди навіть і +19 °C”, – повідомила пані Діденко.

У Києві 24 травня температура повітря також знизиться і становитиме близько +20…+23 градусів. Найближчої ночі в столиці пройде дощ, а вдень у п’ятницю опади малоймовірні.

“У суботу-неділю дощів буде небагато, а ось із понеділка атмосферні фронти почнуть носити відрами типові травневі дощі. Але знаєте, як буває з відром – де хлюпне, а де лине. Це вже до атмосфери побажання”, – підсумувала пані Діденко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...