facebook

“Люта гроза суне в цей регіон, потужна злива накриє цілі області”: де буде повінь, а де дощ та +32 градуси?

Дощі та грози зі зниженням температури напередодні літа, за прогнозами синоптиків, оминуть лише кілька областей, проте вже в перші дні червня очікується спека. Разом із тим в травні за історію спостережень синоптики фіксували холод у -10 градусів. Чи варто готуватися до різкого похолодання в останній день весни 2024 року, пояснили фахівці.

Як інформує “НВ”, синоптикиня Наталка Діденко розповіла про характер дощів в останній день весни та попередила, де вони можуть перейти в сильні зливи.

За словами фахівчині, завтра подекуди любителі комфортної температури зможуть насолодитися свіжою погодою, а вже в перші дні червня майже скрізь пануватиме спека.

“Дощі з грозами завершать пахущий і квітучий травень. Завтра, 31-го травня, в Україні очікуються короткочасні грозові дощі, при грозах можливе шквалисте посилення вітру на заході, півночі, Вінниччині, Житомирщині, Київщині, західних районах Черкащини, також при грозах можливі місцями сильні зливи. На сході – локальні дощі, грози. На півдні дощі лише на Одещині. На Полтавщині, у Кропивницькому з районами, Дніпропетровщині – без істотних опадів. Спекотна погода передбачається на сході та південному сході. +26+29, місцями до +30 градусів. На решті території України +22+26 градусів”, — розповіла синоптикиня.

“У Києві 31-го травня повітря буде прекрасно свіжим, близько +22, +23 градусів. У столиці весна завершиться локальними грозовими дощами. Хмари то сідатимуть на голову, нападатиме сонливість та коверзуватиме артеріальний тиск, але як гарно дихається і буде дихатися після дощу і як гарно голубіє небо й світить сонце у проясненнях! Літо дебютуватиме в Україні спекою. 1−2 червня очікується +27+32 градуси, хіба що трохи нижче буде в західній частині, +23+26 градусів”, — попередила Діденко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...