Categories: Погода

“Люта гроза суне в цей регіон, потужна злива накриє цілі області”: де буде повінь, а де дощ та +32 градуси?

Дощі та грози зі зниженням температури напередодні літа, за прогнозами синоптиків, оминуть лише кілька областей, проте вже в перші дні червня очікується спека. Разом із тим в травні за історію спостережень синоптики фіксували холод у -10 градусів. Чи варто готуватися до різкого похолодання в останній день весни 2024 року, пояснили фахівці.

Як інформує “НВ”, синоптикиня Наталка Діденко розповіла про характер дощів в останній день весни та попередила, де вони можуть перейти в сильні зливи.

За словами фахівчині, завтра подекуди любителі комфортної температури зможуть насолодитися свіжою погодою, а вже в перші дні червня майже скрізь пануватиме спека.

“Дощі з грозами завершать пахущий і квітучий травень. Завтра, 31-го травня, в Україні очікуються короткочасні грозові дощі, при грозах можливе шквалисте посилення вітру на заході, півночі, Вінниччині, Житомирщині, Київщині, західних районах Черкащини, також при грозах можливі місцями сильні зливи. На сході – локальні дощі, грози. На півдні дощі лише на Одещині. На Полтавщині, у Кропивницькому з районами, Дніпропетровщині – без істотних опадів. Спекотна погода передбачається на сході та південному сході. +26+29, місцями до +30 градусів. На решті території України +22+26 градусів”, — розповіла синоптикиня.

“У Києві 31-го травня повітря буде прекрасно свіжим, близько +22, +23 градусів. У столиці весна завершиться локальними грозовими дощами. Хмари то сідатимуть на голову, нападатиме сонливість та коверзуватиме артеріальний тиск, але як гарно дихається і буде дихатися після дощу і як гарно голубіє небо й світить сонце у проясненнях! Літо дебютуватиме в Україні спекою. 1−2 червня очікується +27+32 градуси, хіба що трохи нижче буде в західній частині, +23+26 градусів”, — попередила Діденко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.
Саша

Recent Posts

На працівників ТЦК знайшли управу: новий наказ Міноборони

Про що йдеться? В Україні уповноважені представники Терцентрів комплектування і соціальної підтримки зобов'язані перевіряти військово-облікові…

25 хв. ago

“Вріже” сильний мороз: до яких градусів опуститься температура повітря

Синоптики оголосили ІІ рівень небезпечності через сильні заморозки. Погода в Україні 18 жовтня буде морозною.…

2 години ago

“Долар іде до нової межі, курс валют несеться до фіналу”: експерти сказали, що може статися в обмінниках до 1 листопадаФЦ1

До кінця року курсові показники повільно рухатимуться в бік рівня у 42 грн/дол. Експерт зазначив,…

12 години ago

Відключають газ ще й штраф дають: у Газмережах попередили абонентів

Врізки часто є не герметичними та пропускають газ, що становить пряму загроза життю. Про це…

13 години ago

“Мобілізація потребує людей із цими професіями, з 1 листопада втрата бронювання омине цих чоловіків”: повістки, ЗСУ

У період мобілізації військовозобов’язані повинні пройти ВЛК і у разі придатності до служби, пройти її.…

17 години ago

Стосується всіх водіїв: з 1 листопада по всій країні запроваджується нове обмеження швидкості

  З наступного місяця на водіїв чекає обмеження швидкості через настання холодів З 1 листопада…

18 години ago