facebook

Виїхав увечері – потрапив одразу на тисячу гривень: водіїв попередили про несподівані штрафи

Що потрібно знати автомобілістам.

Виявлення несправності зовнішнього освітлення номерних знаків автомобілів – часто при придорожніх перевірках співробітниками правоохоронних органів. Цю проблему можна легко виявити, слідуючи за транспортним засобом у пробці, і її можна підтвердити офіційними відеозаписами, як пише “doradvokat”.

Незважаючи на це, багато водіїв можуть не знати про такі несправності, що призводить до можливих штрафів без їхньої прямої провини чи наміру. Розуміння того, як захистити себе в таких ситуаціях, має вирішальне значення і важливо знати наступні моменти:

Відповідно до пункту 6.1.5 ДСТУ 3649:2010 на колісних транспортних засобах обов’язковий не менше одного ліхтаря номерного знака, на легкових автомобілях зазвичай встановлюються два ліхтарі.

У пункті 6.1.7.1 цього стандарту зазначено, що задній ліхтар номерного знака повинен надійно висвітлювати поверхню номерного знака. Однак не існує певних критеріїв «надійного» та «достатнього» освітлення, що ускладнює звинувачення водіїв у недостатньому освітленні номерних знаків.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також пункт 31.4.3.А Правил дорожнього руху забороняє експлуатацію транспортних засобів з технічними несправностями освітлення номерного знака або невідповідністю їх кількості, типу, кольору, розташування чи режиму роботи.

Рух із неосвітленими номерними знаками у темний час доби або в умовах недостатньої видимості заборонено також статтею 2.9.б Закону про дорожній рух.

Покарання за несправність ламп освітлення номерного знака у темний час доби передбачає штраф у розмірі 340 гривень згідно з частиною 1 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Повторні порушення протягом року можуть призвести до заборони водіння терміном від 3 до 6 місяців.

Водіння транспортного засобу з неосвітленими номерними знаками спричиняє штраф у розмірі 1190 гривень, передбачений частиною 1 статті 121-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Повторне правопорушення протягом року тягне за собою такий самий штраф.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...