facebook

Бронь за гроші: ФОП платитимуть по 20400 грн, які інші умови

Подробиці

ФОП платитимуть по 20400 грн
У фізичної особи-підприємця повинен бути місячний обсяг доходу щонайменше 61,2 тисяч грн, також вона повинна сплатити за бронювання 20,4 тисячі грн за себе і за наявності – за найманого працівника, якого має намір забронювати. Про це пише “Судово-юридична газета”.

Зазначається, що така ідея передбачена у законопроєктах, зареєстрованих у Верховній Раді головою Комітету Верховної Ради з питань економічної політики Дмитром Наталухою разом із колегами, серед яких є очільниця Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики Галина Третьякова, член Комітету ВР з питань правової політики Володимир Ватрас та інші.

Зокрема, законопроєктом 11331 про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки передбачено, що Кабмін, враховуючи цілі та пріоритети промислової політики з метою забезпечення прогнозованості (безперервності) кадрової політики суб’єктів господарювання, затверджує порядок бронювання військовозобов’язаних.

Зміни до ч. 1 статті 25 Закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” передбачають, що бронювання може розповсюджуватися на військовозобов’язаних – працівників суб’єктів господарювання, які за кожного заброньованого працівника щомісячно сплачують до державного бюджету збір за бронювання військовозобов’язаних, встановлений Податковим кодексом, а також якщо у них немає заборгованості з виплати заробітної плати та зі сплати загальнодержавних та/або місцевих податків, зборів та/або інших обов’язкових платежів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також ще один законопроєкт 11332 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей сплати воєнного збору за бронювання військовозобов’язаних пропонує суб’єктам господарювання, які здійснюють бронювання військовозобов’язаних працівників відповідно до пункту 5 частини першої статті 25 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, сплачувати до державного бюджету збір за бронювання військовозобов’язаних у сумі, що дорівнює розміру 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Це означає, що сума збору за бронювання військовозобов’язаних буде становити 20,4 тисячі грн. Так загальний обсяг доходу ФОП, має намір здійснити бронювання, має становити не менше 61,2 тисячі грн.

У матеріалі видання вказано, що депутати пропонують доручити саме Кабміну затвердити особливості бронювання суб’єктів господарювання та/або їх найманих працівників. Таким чином, Уряд зможе встановлювати додаткові деталі для такого бронювання.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...