facebook

Водіїв попередили про часте порушення, ще й штрафануть на 50 тисяч

Важлива інформація

Водіїв попередили про жорстку відповідальність за одне із порушень правил дорожнього руху
За перші чотири місяці 2024 року в Україні зафіксовано понад 50 тисяч випадків керування транспортними засобами у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Про це пише “Твоя машина”, посилаючись на підрахунок спеціалістів Центру громадського контролю та моніторингу.

За даними експертів, ця цифра на порядок більша, ніж було роком раніше. При цьому горе-водіїв не лякає той факт, що покарання за цей вид порушень є одним із найсуворіших.

Юристи наголошують, що факт нетверезого водіння має бути пошкоджений відповідним обстеженням водія. Він може проводитись на місці працівниками поліції за допомогою приладу “Драгер” або медичними працівниками, які уповноважені здійснювати огляд. Також водія можуть притягнути до відповідальності за відповідною ст. 130 КУпАП за відмову від перевірки на стан сп’яніння з аналогічним покаранням як за нетверезе водіння.

Перше порушення спричиняє відразу штраф у розмірі 17 000 гривень, а також позбавлення прав на рік. При повторному порушенні протягом року сума стягнення подвоюється, а права втратити можна вже на 3 роки. Втретє водія оштрафують уже на 51 000 гривень, позбавивши прав на 10 років. Також можливий адміністративний арешт терміном до 15 діб та конфіскація автомобіля.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...