facebook

Штрафів не буде: за неоновлення даних у ТЦК не покарають

Штраф не випишуть лише в одному випадку


Багато українців досі уникають обов’язкової процедури оновлення військово-облікових даних у ТЦК, що карається величезними штрафами. Але є випадок, коли неоновлення даних цілком виправдане чинним законодавством. Про те, кому не випишуть штрафу, пише портал Новини pro.

В Україні набув чинності закон №3696-IX, згідно з яким було змінено деякі положення до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зокрема, зміни стосуються громадян віком від 25 до 60 років, які, будучи військовозобов’язаними, не оновили свої військово-облікові дані у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

У нових положеннях статей 210 ​​та 210-1 КУпАП зазначено, що громадяни призовного віку не отримають штраф за неоновлення даних, якщо Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів зможе отримувати їхні персональні дані через електронну взаємодію з іншими державними реєстрами та базами даних.

З цього випливає, що за неявку до ТЦК та СП не покарають, якщо військово-облікові дані були оновлені за допомогою додатка від Міноборони “Резерв+”, завдяки якому відомство отримує персональні відомості про військовозобов’язаних громадян та інших реєстрів та баз даних.

Це означає, що у разі наявності технічної можливості одержання таких даних громадяни не притягатимуться до відповідальності за порушення правил військового обліку чи законодавства про мобілізацію.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Варто зазначити, що сьогодні за неоновлення військово-облікових даних законодавством передбачено адміністративне покарання у вигляді штрафу у розмірі від 17 до 25 тисяч гривень. Також такий розмір штрафу передбачений для тих українців, які раніше набули статусу “обмежено придатний” до мобілізації, але не пройшли медкомісію повторно.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...