Categories: Кримінал

Все місто шоковане: чоловік після повернення з фронту розстріляв 18-річну дружину та її подругу

Моторошне вбивство сколихнуло країну! Чоловік приїхав з фронту до 18-річної дружини, під час сварки розстріляв її та подругу, а потім скоїв самогубство.

Жахіття трапилося у Вінниці. Тіло чоловіка знайшли в безлюдному місці на березі річки. Мережа гуде й через те, що жертви – відомі блогерки. Що могло стати причиною такого вчинку та що з’ясували слідчі – в ексклюзиві журналістки Вікторії Гнатюк для TSN.ua.

Відомо, що подруга вбитої після важкого поранення ще змогла сама зателефонувати до медиків, а ті до поліції. Трагедія трапилася у спальному районі Вінниці.

Одна дівчина померла на місці, інша – в лікарні

Вже у квартирі правоохоронці й медики виявили поранену 19-річну Віру, яку у тяжкому стані госпіталізували, та тіло ще однієї жертви – 18-річної дружини стрільця, вона померла миттєво. Згодом поранена дівчина, на жаль, також померла в лікарні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Розстріляв і пішов!

З кадрів, які показали поліцейські під час огляду місця трагедії, видно, що підлога буквально всипана стріляними гільзами. Скільки пострілів зробив 23-річний хлопець – невідомо, але після вбивства, кажуть слідчі, він зачинив квартиру та пішов.

Що відомо про загиблих

Його тіло згодом знайшли оперативники карного розшуку на березі річки Південний Буг. У безлюдній прибережній зоні обласного центру він вистрелив собі в голову.

В Мережі одразу впізнали дівчат – це дві відомі українські стримерки – Віра “Пантера” та її подруга Наталія, дружина військового.

Як з’ясувалося згодом, хлопець от уже два роки, як на війні, а торік отримав посвідчення учасника бойових дій. Цього разу до міста приїхав у відпустку, на фронті отримав контузію, тож, за словами близьких знайомих, психологічний стан мав нестабільний.

Ще одним показовим моментом є зброя. Друзі загиблих вважають, що, найімовірніше, Михайло привіз її з фронту. Водночас у прокуратурі кажуть, що пістолет, з якого стріляв хлопець, за військовою частиною не закріплений, тож звідки він у нього, ще теж треба з’ясовувати.

Чому сталася трагедія?

Стали відомі деякі деталі того трагічного дня. Михайло прийшов до квартири, яку орендувала його дружина Наталія з подругою Вірою, щоб поговорити.

Як з’ясувалося, дівчина просила розлучення, втім, Михайло Мазур на це не погоджувався. За словами товариша, хлопець сильно ревнував кохану. Після вбивства і перед тим, як вкоротити собі віку, він записав передсмертне відео.

Мотив убивства

Мотиви, які Михайло озвучив на відео, правоохоронці не розголошують. Як усе трапилося – чули сусіди, кажуть: вночі була сварка, а за нею і хлопки, втім, вони й не збагнули, що це були постріли. Розповідають, що Наталя почала жити тут недавно, а згодом до неї приєдналася подруга.

Слідство триває!

Попри те, що і жертви, і підозрюваний нині мертві – слідство триває, адже залишилося багато запитань, на які правоохоронці ще мають знайти відповіді.

Наприклад, не вдалося з’ясувати, коли саме хлопець прийшов і коли пішов. Кінцевий мотив убивства також може бути різним, адже як стало відомо журналістам від знайомих загиблих, дружина ймовірно зрадила чоловіка.

Проте з тих самих джерел відомо, що Михайло, попри все, не хотів розлучення. Також на події могло вплинути й те, що Михайло Мазур мав контузії.

Психологічний стан деяких людей, які повертаються з фронту, дійсно нестабільний. Тому важливо, щоб ця трагедія привернула увагу до необхідності обов’язкової реабілітації або лікування морального та психологічного стану захисників і захисниць.

Тим часом журналісти видання “20 хвилин” вирішили дізнатися більше про життя загиблих.

Що кажуть про загиблих дівчат

Друзі розповіли, що загибла 18-річна Наталія сама з села Кукули, що на Вінниччині. Мати дівчини, як дізналися від знайомих, зловживала алкоголем. Сама Наталія завершила навчання у школі, але нікуди не вступала. Невдовзі вона переїхала до міста Тульчин, де знайшла роботу. В соціальних мережах журналісти дізналися, що пара заручилася 11 вересня 2023 року, а побралася 23 вересня.

Спільний товариш пригадав, що зі слів Наталії, Михайло добивався її два роки.

“Вона не хотіла бути з ним, але все-таки довірилася йому, і вже під час війни вони одружилися”, – розповів друг пари.

Тоді дівчина переїхала ближче до чоловіка. Проте після сварки з ним вона повернулася до Вінниці.

“Він її дуже ревнував, і через те, що він втратив побратима, то дуже міг швидко розізлитися. Сприймав близько до серця все, що про нього погане говорили”, – згадує товариш подружжя.

Життя в соцмережах

Подругу Наталії звали Віра. Їй було 19 років, і вона родом з міста Дніпро з багатодітної родини. Теж після завершення школи нікуди не вступала.

До Вінниці переїхала до подруги. Обидві дівчини були блогерками, вели стрими в TikTok. Віра була відома під ніком “Пантера”.

В коментарях під дописом про трагедію один читач написав, що вони мали спільні ефіри з росіянами, організовували батли. Підтвердження цьому знайшли на сторінках дівчат.

Вони їх активно вели, і у Віри в TikTok можна було побачити 50 тисяч підписників, а у Наталії – 14 тисяч. Останнє відео дівчина опублікувала за добу до смерті, а також кликала підписників на ефір, який так і не відбувся.

Саша

Recent Posts

Вже й жінкам ТЦК тягне 25 тисяч штрафу: повний список тих, кому варто пройти спецпроцедуру

Що про це відомо В Україні триває мобілізація, тому всі жінки, які підлягають військовому обліку,…

45 хв. ago

Таке ВЛК не зараховується: що обов’язково повинні перевірити “лікарі”, перш ніж зробити вас “придатним”

Ці нюанси мають знати всі військовозобов'язані В Україні триває мобілізація, і багато людей, які мають…

3 години ago

Українки, готуйтеся: з 1 липня посипляться штрафи у 17 тис. грн – кого каратимуть

Найкраще все зробити зараз Вже у липні військовозобов'язаних жінок, які не оновили облікові дані, чекають…

4 години ago

Буде справжнє “пекло”: Україну “розжарить” майже до 40 градусів

Синоптики оголосили штормове попередження у західних областях. Погода в Україні 1 липня буде дуже спекотною.…

7 години ago

Плюс тисяча до пенсії: виплати українців у липні серйозно зростуть – названі категорії

Подробиці Виплати українців у липні серйозно зростуть – названі категорії В Україні деякі громадяни похилого…

17 години ago

ТЦК отримають доступ до банківських рахунків українців: і це ще не все, далі – гірше

Подробиці ТЦК отримають доступ до банківських рахунків українців - всі подробиці нововведення Працівникам ТЦК, ймовірно,…

18 години ago